Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Ministrului Administraţiei şi Internelor nu-i pasă de românii îngropaţi sub nămeţi


   Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan este „profund mâhnit de atitudinea ministrului Administrației și Internelor, care, în cadrul videoconferinței de joi după-amiază, a refuzat să intre în dialog cu reprezentantul administrației județene, cel care îi reprezintă pe oamenii izolați din Vrancea”.
   Într-un comunicat trimis de Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea, se arată că „după ce a trasat «directive» de la centru, după ce i-a «tras de urechi», în lipsă, pe primarii din județele afectate de ninsori și viscol că sunt săraci și că nu au câte 3-4 utilaje în comună, Gabriel Berca a refuzat să afle cu ce probleme reale se confruntă autoritățile din cele mai afectate județe: Vrancea și Buzău”. „Ministrul a dat cuvântul Prefectului Județului Vrancea doar după insistențele Președintelui Consiliului Județean, deși reprezentantul Guvernului în teritoriu ceruse, la rândul său, cuvântul de câteva ori. Imediat după intervenția Prefectului Județului Vrancea, ministrul Gabriel Berca a închis videoconferința, de teamă că ar putea auzi cu ce alte realități se confruntă oamenii izolați și autoritățile locale din Vrancea”, se arată în comunicat.
   Deoarece ministrul Administrației și Internelor „pare surd la problemele sinistraților”, Marian Oprișan dorește să îi transmită pe această cale doleanțele oamenilor, „în speranța că nu are pro-bleme și cu vederea”. „Astfel, domnul Marian Oprișan vrea să îl informeze pe ministrul Berca de faptul că predecesorul domniei sale, domnul Traian Igaș, a promis sprijin financiar comunităților din Vrancea, în valoare de 3,45 milioane lei, imediat după primul Cod Portocaliu. Niciun leu nu a fost alocat județului nostru, deși Consiliul Județean și Instituția Prefectului au fundamentat, în regim de urgență, un proiect de Hotărâre de Guvern și deși Vrancea a mai trecut de atunci printr-un alt Cod Portocaliu de ninsori și viscol”, se precizează în comunica-tul de presă.
   În același document, se arată că „deoarece este evident că reprezentanților Guvernului nu le pasă de comunitățile din Sud-Estul României aflate sub nămeți de 8-10 metri, Președintele Consiliului Județean Vrancea dorea să îl informeze pe mi-nistrul Berca despre faptul că i-a solicitat, joi, Prim Ministrului Mihai Răzvan Ungureanu să facă «demersurile necesare pentru ca România să acceseze Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene deoarece este nevoie de un sprijin consistent pe care Guvernul României îl poate obține, pentru cetățenii izolați din Sud-Estul României»”.
   De asemenea, președintele Consiliului Județean Vrancea „vroia să îi transmită ministrului Administrației și Internelor că timpul lucrează în defavoarea românilor afectați de ninsori și viscol dar, din păcate, ca și în cazul Prim Ministrului, nu a reușit să îi expună punctul de vedere”.
   Într-un final, Marian Oprișan „vroia să îl asigure pe ministrul Berca de faptul că reprezentanții autorităților locale își fac treaba la acțiunile de deszăpezire și fără să fie «urecheați» de MAI și dorea să îi solicite acestuia sprijinul necesar pentru ca toate localitățile din județul Vrancea să primească banii necesari acțiunilor de deszăpezire”. Totodată, „dorea să îi transmită și faptul că va scrie Comisiei Europene și președintelui acesteia, domnului Jose Emanuel Durao Barroso, să operaționalizeze Fondul de Solidaritate pentru România și că dumnealui, în calitate de ministru al Administrației și Internelor, trebuie să solicite prim-ministrului să completeze aplicația necesară, aplicație care, conform prevederilor U.E., este în responsabilitatea Guvernului României.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?