Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Consiliile judeţene din ţară ajută financiar Vrancea


   Consiliul Județean (CJ) Argeș a aprobat alocarea sumei de 200.000 lei din fondul de rezervă județului Vrancea, banii urmând să fie trimiși în comunele afectate de căderile masive de zăpadă. „A fost aprobată suma de 200.000 de lei pentru județul Vrancea, din fondul de rezervă al Consiliului Județean Argeș. Necesitățile sunt mult mai mari, Consiliul Județean Argeș primind adrese de la patru județe afectate de ninsori, însă cele mai grave situații sunt în județele Buzău și Vrancea. Întrucât Legea 273 permite această măsură, în situații deosebite se pot sprijini autoritățile locale între ele din rezerva de cinci la sută pentru calamități”, a declarat președintele CJ Argeș, Constantin Nicolescu. Nicolescu a spus că s-au adunat aproximativ 25 tone de alimente constând în lapte, pâine, ulei, zahăr, mălai, făină, conserve, dulciuri, care au fost strânse cu ajutorul Crucii Roșii, a sindicatului de la Uzina Dacia și al diverselor societăți comerciale din județ. Alimentele urmează să fie trimise oamenilor din loca-litățile izolate din Vrancea și Buzău.

150.000 lei de la Arad

   Consiliul Județean Arad alocă din fondul de re-zervă suma de 150.000 de lei pentru județul Vrancea, urmând să trimită și alimente în zonele respective. Suma a fost aprobată în cadrul unei ședințe extraordinare, care a avut loc ieri. Aceeași sumă, din fondul de rezervă bugetară pe anul 2012, a fost alocată și județului Buzău. 
   Totodată, Consiliul Județean Arad a colectat de la firme și asociații câteva tone de alimente neperisabile și 2.500 de litri de apă mine-rală pentru persoanele afectate din cele două județe. Ajutoarele au fost transportate, aseară, cu un camion al Armatei la Aeroportul din Timișoara, de unde au fost preluate de o aeronavă militară și transportate în Bacău, pentru ca ulterior să fie tri-mise în zonele sinistrate.
   Consiliul Județean Timiș a virat deja 500.000 de lei în contul Consiliului Județean Vrancea. Președintele Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc, a declarat că banii provin din fondul de rezervă al instituției. „Banii au fost luați din fondul de rezervă al Consiliului Județean Timiș pentru a fi utilizați în sprijinul Consiliului Județean Vrancea și al po-pulației greu încercate de ninsorile abundente din ultima perioadă. Să nu uităm că în anul 2005, când Timișul a fost grav lovit de inundații, instituții, firme și cetățeni din întreaga țară    i-au ajutat pe sinistrați cu bani și bunuri materiale”, a declarat, președintele Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?