Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Autorităţile se pregătesc de inundaţii


   Drumul național 23B este în continuare blocat din cauza viscolului puternic și a ninsorilor abundente, a anunțat, aseară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea. În ceea ce privește drumurile județene, se intervine pentru deblocarea tronsoanelor DJ 204P Gugești – Dumbrăveni și DJ 205E Bătinești – Å¢ifești. Conform situației de aseară, în zece localități din comunele Boghești, Dumitrești, Tîmboiești și Vintileasca nu se poate ajunge cu automobile pe căile de acces. În satele unde locuiesc peste 1.600 de persoane au fost militarii de la Garnizoana Focșani, jandarmii și lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care au împărțit alimente.
   Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat, ieri seară, în direct la Antena 3, că până astăzi, la prânz, niciun vrâncean nu va mai fi izolat.
   Autoritățile atrag acum atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă topirea zăpezii. Cantitățile imense de zăpadă care au căzut în ultimele săptămâni sunt un real pericol în cazul unor temperaturi mai mari de zece grade Celsius. Chiar dacă meteorologii spun că asemenea temperaturi nu vor fi înregistrate până la sfârșitul lunii, aceștia nu exclud temperaturi ridicate în luna martie. Din acest motiv, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea au adoptat aseară un plan de măsuri pentru prevenirea inundațiilor în cazul topirii zăpezii. „În Plan sunt prezentate măsurile pe care trebuie să le ia Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea, Administrația Națională a Îmbunătățirilor Funciare-Unitatea de Administrare Vrancea și populația. Săptămâna viitoare președinții Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, primarii tuturor unităților administrativ teritoriale din județ vor fi convocați la o ședință, unde li se vor aduce la cunoștință sarcinile ce le revin și măsurile pe care trebuie să le ia la nivel local”, se arată într-un comunicat al CJSU.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?