Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO ȘI GALERIE FOTO: Poliţiştii au distribuit lemne de foc familiilor nevoiaşe


  

 

Mai mulți polițiști din întreaga țară au donat bani, cu care  s-au cumpărat lemne ce au fost distribuite sinistraților din Vrancea. Lemnele au fost împărțite de comisarul șef Christian Ciocan, șeful Biroului de Informare a presei din cadrul Centrului de Informare și Relații Publice din Poliția Română.

   Dramele vrâncenilor îngropați în zăpadă nu i-au lăsat indiferenți pe  polițiști. Ei au strâns bani, cu care au cumpărat lemne de foc pentru sinistrați. Ieri dimineață, la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vrancea a ajuns comisarul șef Christian Ciocan care, împreună cu polițiștii vrânceni, a mers prin comune și a împărțit lemne oamenilor aflați în suferință. După cum ne-au spus polițiștii, în Vrancea se vor distribui, în total, 200 metri steri lemn de foc. Le vor primi familii din Măicănești, Tâmboiești, Obrejița, Sihlea, Garoafa și Golești.
   Lemnele au ajuns la familiile cu mulți copii, la vârstnici și la cei cu probleme de sănătate, care au fost identificați de polițiștii de la posturi.
   Prima oprire a fost în comuna Golești, la o familie formată din opt persoane. Într-o casă care stătea să cadă, copiii se uitau pe geam, bucuroși că cineva îi vizitează. Tatăl trebăluia pe afară, iar când a văzut camionul cu lemne a simțit că Dumnezeu i-a pus mâna în cap. „Suntem opt și avem două camere. Cel mai mic are șase luni. Ne descurcăm greu, da’ nu cerem la nimeni. Mai avem câte ceva de mâncare, că eu lucrez. Cu lemnele nu stăm foarte bine și ne bucurăm că au venit domnii de la poliție să ne ajute. Lemnele sunt binevenite pe iarna asta grea”, ne-a spus acesta.
   Comisarul șef Ciocan, comisarul șef Vasile Marin, șeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ, împreună cu polițiștii de la Serviciul de Intervenție Rapidă i-au tăiat omului lemnele, apoi și-au continuat deplasarea. Următoarea oprire a fost la o bătrână ce locuiește cu fiul, nora și trei nepoți, tot din Golești. „Ne descurcăm greu, da’ ce să facem. Este iarnă. Nu prea aveam lemne, la pădure nu ne putem duce. Am tăiat toți copacii de prin curte, că trebuia să ne încăl-zim. A venit polițistul și m-a întrebat dacă am nevoie de lemne și i-am spus că da. Acum au venit să ne aducă lemne. Le mulțumim și Dumnezeu să le dea sănătate”, a spus bătrânica.
 
Caravana Poliției Române, în mai multe județe

   Caravana Poliției Române va ajunge și la Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași. „Polițiștii români au strâns suma de 80 mii lei. Cu acești bani am cumpărat circa 700 de metri cubi de lemn, care va fi dus în județele Vrancea, Buzău, Ialomița, Călărași și Brăila. Sunt cele cinci județe afectate de căderile abundente de zăpadă din ultima perioadă. Coloanele, denumite de noi «Caravana Poliției Române», vor fi însoțite de doi polițiști de ordine publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Ei vor monitoriza tot acest proces de achiziționare a lemnelor, transport și distribuire, persoanelor care au fost identificate cu ajutorul polițiștilor de la posturile de poliție comunale. Este vorba de bătrâni, oameni bolnavi, familii numeroase sau persoane cu handicap. Nu este nici primul gest de acest fel al polițiștilor români, nu este nici singurul și nu va fi nici ultimul. Este un mesaj pe care noi îl transmitem, respectiv acela că facem parte din comunitate”, a spus comisarul șef Christian Ciocan.
   Åžeful poliției vrâncene, comisarul șef Ionel Popescu, a mulțumit condu-cerii Poliției Române pentru această inițiativă. „Vreau să mulțumesc conducerii Poliției Române pentru ceea ce face. «Caravana Poliției Române» a venit în Vrancea ca urmare a fenomenelor meteo din ultima vreme și ca urmare a faptului că sunt o mulțime de persoane care au nevoie urgentă de ajutor. Este posibil ca numărul localităților în care vom ajunge să crească. Lemnele au fost luate de la Direcția Silvică. Pentru Vrancea a fost alocată suma de 20 mii lei, ceea ce înseamnă cam 200 metri steri de lemn”, a spus comi-sarul șef Ionel Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?