Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Şcoala începe în forţă, de luni


   Cadrele didactice vor trebui să muncească dublu, de luni, dacă vor dori să recupereze materia ce ar fi trebuit predată pe parcursul celor două săptămâni, cât au fost întrerupte cursurile din cauza condițiilor meteo nefavorabile.
   Potrivit celor din conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ), recuperarea materiei se va face în baza unui plan, care trebuie transmis instituției.
Cadrele didactice vor avea la dispoziție două posibilități de recuperare a orelor pierdute. „Domnii directori sunt rugați să transmită la ISJ, până vineri, tabelul anexat adresei cu privire la modalitățile de recuperare a materiei, în urma consultării cu profesorii și elevii. Există două modalități de recuperare: recupe-rarea intensivă până la finalul anului școlar și recupe-rarea cu orar special. Recomand și estimez că la disciplinele unde se susțin examene naționale, profesorii împreună cu elevii vor alege recuperarea cu orar special. În ziua de sâmbătă sau în cazurile unde se învață într-un singur schimb, să se efectueze cursuri după program, astfel încât programa să fie parcursă integral”, a recomandat Iordache Bostan, șeful ISJ.
   De cealaltă parte, directorii unităților de învățământ și dascălii sunt optimiști că vor putea recupera materia, mai ales în cazul disciplinelor care sunt învățate timp de mai multe ore, într-o săptămână.
În cazul materiilor importante, precum Limba română și Matematică, profesorii sunt de părere că ai lor colegi vor fi dispuși să rămână chiar și peste program cu elevii. „Nu s-a hotărât deocamdată cum vom recupera cursurile, dar cu siguranță va fi o chestie combinată, adică se vor recupera atât în timpul săptămânii cât și sâmbăta. Ne vom sfătui atât cu profesorii cât și cu elevii, pentru a hotărî împreună. Cred că se va replanifica materia și vom avea în prim plan materiile de bază, la care se va susține și examenul de Bacalaureat. Unele ore, cum ar fi cele de desen, se pot recupera și acasă. Cert este că nu vrem să renunțăm la săptămâna «Şcoala Altfel»”, a declarat Cornel Noană, directorul Colegiului Național „Unirea” din Focșani.
   Nici directorii de școli generale nu au hotărât deocamdată modalitatea de recuperare a cursurilor, dar dau asigurări că recuperarea se va face în așa fel încât copiii să nu fie stresați. „Nu s-a luat hotărârea deocamdată, dar cu siguranță materia se va recupera, atât în timpul săptămânii cât și sâmbăta, în așa fel încât să nu stresăm nici elevii. Va fi pus accent îndeosebi pe obiectele de bază, cum ar fi Matematică sau Limba română”, a spus și profesorul Marin Starapciuc, directorul Åžcolii Nr.7 din Focșani.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?