Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Gimnasta Maria Răuţă a luat bronzul la „Nadia Comăneci International Invitational“


   Gimnaste de la cluburi de top din România, Israel, Marea Britanie, Canada și SUA și-au dat întâlnire la Oklahoma City (SUA) pentru a-și disputa, în cadrul celor două categorii – senioare și junioare – întâietatea în cea de a patra ediție a anualului concurs „Nadia Comăneci International Invitational”, competiție organizată de „Bart Conner Gynastics Academy” și care a avut loc în cadrul unei mai largi acțiuni – „Bart & Nadia Sports & Health Festival” – care a cuprins și întreceri deschise băieților, dar și demonstrații de fitness și alte activități similare.     
    Ca și la edițiile precedente, gimnastele din România s-au aflat în prim-planul competiției, de această dată pe podium urcând Paula Tudorache – locul 2 – și focșăneanca Maria Răuță- locul 3 – ele efectuând toate aparatele. Fetele noastre, componente ale Centrului Național Olimpic de la Deva și legitimate la Petrolul Ploiești (Bianca Ciobanu), Dinamo București (Paula Tudorache), CSÅž Gimnastică Focșani (Maria Răuță) și CSM Onești (Silvia Zarzu) s-au remarcat prin exerciții bine apreciate de către arbitre, în final diferența dintre învingătoare, americana Nicole Lehman și Paula Tudorache fiind de doar 0.050 (52.000 – 51.950)!, Paula evidențiindu-se printr-o notare constant bună la fiecare apariție.   
   Situată pe poziția a 3-a, Maria Răuță a avut a doua notă la sărituri (13.900) și paralele (13.650). La rândul ei, Silvia Zarzu, concurând doar la trei aparate, a încheiat pe locul 6, dar a avut de departe cea mai mare notă la sol (13.850), comentatorii aflați la fața locului afirmând că „intrând ultima în concurs a avut o evoluție care a fost aplaudată permanent de către spectatori, asigurând un final cu adevărat mare întregii competiții”.  În ceea ce o privește pe Bianca Ciobanu, cu prezența doar la paralele (a treia notă din concurs) și bârnă, a terminat pe locul 7.
   Åži la junioare, gazdele au fost cele care au obținut primul loc, prin Mackenzie Brannan, învingătoarea de anul trecut, de la aceiași echipa Gymnastics Austin Capital. Britanica Imogen Cairns, participantă la Jocurile Olimpice din 2008, a terminat abia 11, e drept concurând doar pe trei aparate, cu cea mai mare notă la sarituri și sol.

Pregătește „Europenele” din Belgia

   Această competiție a făcut parte din concursurile de pregătire ale lotului național de junioare în vederea participării la Campionatele Europene care se vor desfășura la Bruxelles, în luna mai a acestui an. Maria Răuță, gimnasta pregătită de profesoarele Carmen Smeu și Adriana Lescovar a obținut cele mai bune rezultate în 2011. A cucerit medalia de aur la bîrnă în cadrul Campionatului Național individual și două medalii de argint la paralele Campionatul Național individual respectiv Campionatul Național de maestre. Componentă a Lotului Național de junioare al României, Maria Răuță s-a remarcat și la mai multe turnee internaționale, unde s-a clasat pe podium.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?