Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO: Munţi de zăpadă în afara Focşaniului


   Grămezile de zăpadă din Focșani s-au transformat în munți, la marginea municipiului. De câteva zile, mașinile de mare tonaj încarcă zăpada și o transportă în afara orașului, unde s-au format adevărați munți albi. Este așa de multă zăpadă, încât locurile de depozitare a omătului sunt pline la refuz. Luni, pe platforma la fostul supermarket Interex munții de zăpadă măsurau pe alocuri peste patru metri. La fel și peste drum de Cartierul Aviatorilor, în spațiul unde ar fi trebuit amenajat un cimitir.
Mașinile care cară zăpadă pot fi văzute peste tot în municipiul. Åžoferii muncesc la foc continuu. „Facem un pic de loc, pentru că nu mai avem unde depozita. De trei zile suntem aici și ne luptăm cu zăpada. Sunt munți de zăpadă și mașinile vin tot timpul încărcate. Mai este loc de depozitat, dar trebuie să fim tot timpul aici ca să degajăm platforma”, ne-a spus șoferul unui camion care transporta zăpada pe platforma din Sud.
   În tot acest timp, reprezentanții administrației locale sunt pe teren. Se acționează cu lame, vole și buldozere cu cupă. Potrivit primarului Decebal Bacinschi, în Focșani sunt peste 60 de utilaje, care intră pe toate străzile pentru a-i deszăpezi pe oameni. Închirierea unei astfel de mașini costă 150 de lei pe oră, ceea ce ridică factura zilnică la peste 100.000 de lei.
   Luni, se intervenea în sensul giratoriu din intersecția străzilor Brăilei cu 1 Decembrie, se intervenea în Cartierul Sud, în zona Spitalului Județean de Urgență, dar și pe strada Cuza Vodă.
   Deși căile de acces erau degajate, circulația tot rămânea îngreunată din cauza autoturismelor blocate sub nămeți, pe marginea străzilor. Viceprimarul Bogdan Matișan a făcut apel la focșăneni să își deszăpezească mașinile, pentru a putea fi observate de șoferii de pe utilaje. „Îi rog pe cei care știu că au mașinile parcate pe marginea străzilor, să le deszăpezească pentru a putea fi văzute. Acolo unde se poate, proprietarii să caute alte locuri de parcare pentru a putea intra pe aceste străzi integral”, a solicitat viceprimarul. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?