Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Frigul poate aduce gripa


   Gerul, viscolul și căderile masive de zăpadă pot duce la creșterea cazurilor de îmbolnăviri cu infecții acute respiratorii, inclusiv gripă. Vești bune vin de la medicul Marina Maiorov, din cadrul Direcției de Sănătate Publică. Aceasta a precizat că în Vrancea nu există, în prezent, nici măcar o suspiciune de gripă.
   Totuși, specialiștii din domeniul medical recomandă populației să asculte sfatul medicilor și să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor. Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt importante pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, și în special prin gripă. Respectarea unui regim de viață sănătos, cu o alimentație bogată în proteine, legume și fructe, dar și odihna, este esențial pentru menținerea unui corp sănătos.
   De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariției complicațiilor afecțiunilor existente.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?