Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Armata şi Jandarmeria deszăpezesc municipiul Focşani


   Zăpada din Focșani a fost luată cu asalt ieri de către autorități. După ce primarul Decebal Bacinschi a solicitat ajutor din partea Armatei, ieri, echipele mixte de militari cu angajați ai Primăriei puteau fi văzute peste tot în oraș. Cele două detașamente de militari de la Brigada 8 LAROM „înarmați” cu lopeți au făcut pârtie, iar mașinile au încărcat zăpada și au lăsat în urmă intersecții curate și mașini deszăpezite. Ieri s-a făcut legătura între strada Pictor Gri-gorescu și sediul Poliției Județene, s-a degajat zona Mausoleului din Sud cu străzile apropiate, dar și în centrul orașului. Totodată, angajații Jandarmeriei au dat o mână de ajutor pentru ca Focșaniul să iasă de sub troiene. „Zăpada a fost încărcată și transportată pe fosta platformă a Mopaf. Am dus aproximativ 15 rabe și peste cinci remorci. Planul nostru este să degajăm intersecțiile și drumurile principale. Acolo unde zăpada poate fi depozitată pe spațiul verde rămâne pe loc, iar unde nu se poate depozita o transportăm”, ne-a declarat viceprimarul Bogdan Matișan.
   El a precizat că intervențiile sunt îngreunate de mașinile care au rămas înzăpezite și care sunt parcate pe marginea străzilor. Condu-cerea Primăriei Focșani a luat ieri decizia de a mai suplimenta efectivul de utilaje cu încă două, astfel că în prezent, în Focșani sunt peste 25 de ma-șini, tractoare, autogredere și alte utilaje, care pot interveni.

Avarii la căldură și apă rece

   Probleme au fost cu apa caldă și căldura la câteva blocuri din Cartierul Sud unde a fost înregistrată o avarie. „Angajații ENET lucrează pentru remedierea ei. Se pare că este o țeavă spartă, iar lucrările vor dura până pe la miezul nopții. Din punct de vedere al presiunii gazului, deocamdată nu sunt pro-bleme”, ne-a declarat Valter Popescu, directorul ENET. De asemenea, avarii au fost înre-gistrate și la rețelele de apă rece. Directorul CUP, Gheor-ghe Vasilescu, ne-a precizat că a fost vorba doar de un bloc unde au înghețat țevile la subsol. „La blocul B3 a fost o problemă în sensul că au înghețat țevile în subsol. Au mai fost coloane individuale care au înghețat, dar pro-bleme mari nu au fost înre-gistrate. Depinde și de oameni cum se gospodăresc”, ne-a declarat Vasilescu

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?