Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

UPDATE! Refugiații ucraineni, cazați la căminul Colegiului Asachi Focșani și la Centrul Sovejeana de la Panciu

 

Vrancea, alături de refugiați

Sala Centrului de Primire Refugiați Focșani a primit, în această seară, câteva zeci de persoane care au fugit din calea războiului din Ucraina. Toți au fost ajutați, după nevoi, iar în continuare vor petrece câteva zile în centrele de cazare din Vrancea, în funcție de solicitările pe care le-au avut. Printre ucrainienii sosiți de la graniță în Vrancea se numără inclusiv copii. Odată ajunși la Centrul de Primire, cei mici i-au lăsat pe adulți cu treburile de oameni mari și s-au dus țintă la locul de joacă amenajat într-un colț, de unde fiecare și-a ales câte o jucărie: o minge, o mașină…
Dincolo de grijile de înțeles ale tuturor, copiii refugiați au înțeles că în Vrancea sunt în siguranță și că vor fi ajutați atât cât vor avea nevoie.

UPDATE!

În această seară, cele 15 persoane care au fost preluate din Vama Giurgiulești – Galați au ajuns la Centrul de Primire Refugiați Focșani. După triajul epidemiologic și evaluarea situației, aceștia au fost transportați cu un microbuz SMURD la Centrul de Primire Sovejeana, din Panciu, unde vor rămâne câteva zile.

Tot în această seară, un alt grup de refugiați – 7 adulți și 11 copii – au ajuns la Centrul de Primire Refugiați Focșani. Aceștia urmează a fi cazați la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focșani. În acest moment, aici sunt cazate 34 de persoane – 14 adulți și 20 de copii.

Prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, a fost prezent la Centrul de Primire Refugiați Focșani, pentru a evalua situația la fața locului. În același timp, în această seară, prefectul Nicușor Halici s-a deplasat și la Centrul Sovejeana de la Panciu, pentru a se asigura că refugiații au tot ceea ce este nevoie.

Prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, mulțumește pe această cale tuturor celor implicați, pentru sprijinul oferit.

UPDATE! Refugiații care au înnoptat la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focșani vor rămâne cazați câteva zile

Câteva dintre familiile din Ucraina care au sosit în Focșani pe parcursul zilei de ieri, 5 martie 2022, și au fost cazate la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” și-au exprimat dorința de a rămâne în acest centru. Astfel, este vorba despre o familie compusă din un bărbat, o femeie și trei copii, care au solicitat să rămână cazați trei, patru zile, în timp ce alți refugiați (trei bărbați, nouă femei, 17 copii) doresc momentan să rămână cazați 7 zile.

În funcție de solicitări, tuturor acestora li se vor asigura hrană și produsele necesare.

Familiile nu au solicitat asistență medicală sau psihologică.

Sursa text și foto: Instituția Prefectului Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?