Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO ȘI GALERIE FOTO: Elicopterele au adus la spital copii, gravide şi vârstnici


 

   Gravide, copii și vârstnici au ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Focșani, ieri, cu elicopterele. Printre persoanele salvate s-a numărat și gravida de la Vintileasca, care avea contracții de trei zile și la care nu s-a putut ajunge sub nicio formă.

   Elicopterele au survolat ieri, toată ziua, județul Vrancea. Salvatorii din aer au ajuns în mai multe localități de pe raza județului și au preluat gravide, copii și vârstnici care se aflau în situații critice. Toți au fost duși în siguranță la Spitalul Județean de Urgență din Focșani. 
Ieri, la prânz, în Vrancea au ajuns două elicoptere, unul SMURD de la București, iar un altul a venit de la Iași și aparține Inspectoratul General de Aviație (IGA) al Ministerului Administrației și Internelor.
   Prima misiune a fost la Vintileasca, de unde medicii au preluat-o pe tânăra însărcinată, care avea contracții de trei zile. Nimeni și nimic nu a putut ajunge la ea. Camioanele armatei au rămas blocate în nămeți, iar utilajele de la deszăpezire nu au făcut față. Câteva zile, femeia a fost asistată de un medic, care ar fi trebuit să o și opereze. Ieri, a ajuns la Focșani.
   Elicopterul a coborât în apropierea Åžoselei de Centură, femeia fiind adusă pe brațe de pompieri, medici și paramedici până la ambulanță, care a dus-o la spital. Gravida era conștientă și a vorbit mereu cu salvatorii, care se cufundau în nămeți. Localnicii au precizat că de acest caz s-a ocupat și comisarul șef Vasile Marin, șeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ.
La spital a ajuns și Ionică Vîlcoci, tot din Vintileasca, care avea un șpan în ochi. Până să ajungă la spital, el a stat două zile în cabinetul medical din comună.

Copil de trei luni adus la spital 

   Ambulanțele nu au putut ajunge nici măcar până în comuna Milcovul. Elicopterul IGA a aterizat în comună și a preluat patru persoane cu probleme grave de sănătate. Trei aveau nevoie urgentă de dializă, iar cea de-a patra suferea de insuficiență respiratorie. La Foșcani, omului cu probleme respiratorii i-a venit inima la loc. „Nu mai pot să respir. Acum, că am ajuns aici, pot să spun că m-am născut a doua oară. Dumnezeu să le dea sănătate acestor oameni care și-au dat sufletul prin nămeți pentru noi”, a spus pacientul.
   Salvatorii nu au avut timp de odihnă. Elicopterul SMURD a plecat la Petrești, unde un copil de numai trei luni era în stare gravă. Micuțul avea febră mare și necesita urgent îngrijiri medicale.
Apoi a aterizat la Slobozia Bradului, Slobozia Ciorăști, Dumitrești și Dumbrăveni de unde a preluat patru gravide, un bătrân bolnav de inimă și cu diabet, dar și un copil de 10 ani, care avea nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală. Totodată, a mai fost rezolvat și cazul unei gravide din Suraia și al unui bărbat din Bătinești, comuna Å¢ifești, care avea hemoragie.

Misiunile de salvare au început de marți

   Misiunile de salvare pe calea aerului au început de marți, când oamenii cereau disperați ajutor și nimeni nu putea ajunge la ei. Marți, elicopterul MAI a adus la Spitalul Județean trei femei și un bărbat. Una dintre femeile salvate este din Călieni și a pierdut sarcina. La spital, ea a fost chiuretată și se simte bine.
   Același elicopter a aterizat marți, și pe stadionul din Vulturu, de unde a preluat o gravidă. Până ieri, la orele prânzului, femeia nu născuse încă.
De la Dumitrești a preluat gravida adusă de la Chiojdeni încă de duminică, dar și un bărbat care urma să fie operat.
   În aceste zile, angajații de pe echipajele SMURD și medicii de la ambulanță au dat o lecție de viață. Ei sunt cei care știu cel mai bine care este prețul vieții și, de fiecare dată, luptă cu înverșunare să o salveze…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?