Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO ȘI GALERIE FOTO: Protestatarii din Piaţa Unirii cer demisia lui Traian Băsescu


 

   Aproximativ 30 de vrânceni au protestat, marți seară, în Piața Unirii din Focșani, unde au cerut în continuare, demisia președintelui Traian Băsescu. Este a 24-a zi în care vrâncenii protestează împotriva regimului Băsescu, indiferent dacă afară a plouat, a nins, a viscolit sau dacă temperaturile au scăzut sub minus 10 grade Celsius. Protestatarii cred că până la urmă și Traian Băsescu își va da demisia. 

   Deși a fost foarte frig, a nins abundent și a viscolit puternic, vrâncenii au scandat lozinci antiprezidențiale și antiguvernamentale. Oamenii au scandat „Jos Băsescu”,  „Alegeri anticipate!”, Manifestanții au purtat din nou steaguri tricolore și pancarte pe care se poate citi: „Jos Traian Băsescu”,   „Jos mafia” și „Jos dictatorul!”. Oamenii spun că vor veni în Piața Unirii, indiferent cum va fi vremea, până când și Traian Băsescu își va da demisia. Protestatarii spun  că sunt oameni care nu au ce mânca, nu își pot plăti întreținerea, impozitele și nu au bani pentru cele necesare copiilor. 
   „Îndurăm aceste zile geroase, până când își va da demisia Traian Băsescu. Cei care ne privesc din stradă, ar fi bine să vină alături de noi ca să nu  mai fim umiliți. Åži-au mărit salariile, le-au scăzut pe ale noastre, iar conturile lor s-au îmbogățit. Nu se mai poate! Vom sta aici până vor dispărea cei care sunt de rea credință. Să vină un Guvern capabil, să vină un președinte capabil, care să ne conducă și să aducă România pe culmile pe care ar trebui să fie. S-a furat în prostie, de asta am ajuns în situația asta. Să facem ceea ce trebuie pentru demnitatea noastră să nu mai fim umiliți în halul acesta„, a declarat unul dintre protestatari, la microfon.

„Cine este Mustea și ce a făcut el pentru Vrancea?”

   Oamenii spun că nu vor renunța până când Traian Băsescu nu va organiza alegeri anticipate. Protestatarii cred că înlocuirea fostului guvern tot cu oameni ai PDL este o acțiune de spălare a imaginii acestui partid și a lui Traian Băsescu. Ei au dat ca exemplu pe Răzvan Mustea, al c[rui nume este vehiculat pentru ministerul Comunicațiilor. „Chiar dacă a plecat Guvernul Boc, vom veni la proteste în continuare până când prostimea o să se deștepte. Îl vor pe Mustea ministru la Comunicații, dar ce-a făcut el pentru Vrancea? Le-am tot adus la cunoștință problemele focșănenilor, problema prețului la gigacalorie pentru care Trășculescu și cu Hornea fac circ politic și nu s-a întâmplat nimic”, a spus inginerul Ulise Grosu.
   „Nu plecăm de aici până nu pleacă conducătorul  țării, Traian Băsescu. El este un om care atentează la viața popurului român. Poporul l-a ales. iar el omoară poporul. Până nu pleacă el de la conducere nu plecăm nici noi de aici. Nu ne interesează că a plecat Guvernul, nu ne lăsăm până nu îl vedem și pe Băsescu plecat. Bine că au picat Udrea și toți ai lui. Vrem să vină un președinte, o echipă care să conducă și să fie în favoarea noastră a poporului și să țină cu noi. Acest Guvern n-a ținut cu poporul, a căutat să le facă pe plac numai celor apropiați lui Traian Băsescu. Miniștrii ăștia noi cine îi cunoaște? „, s-a întrebat un alt protestatar.

„Noul Guvern mi se pare o catastrofă”

   Protestatatarii susțin în continuare organizarea de alegeri anticipate pentru a avea un Parlament legitim. „Să plece și Băsescu, să organizăm alegeri anticipate și după aceea plecăm și noi acasă și renunțăm la proteste. Noul Guvern mi se pare o catastrofă. Ar fi bine să venim mai mulți în Piață, să-i punem pe fugă cât mai repede. Sunt sigur că vom reuși”, a susținut un alt protestatar.
„Această guvernare nu înțelege nici în al doisprezecelea ceas răul pe care l-a făcut poporului român și anume, ridicarea corupției la rang de politică de stat, promovarea în cele mai înalte funcții din stat a oamenilor incompetenți, promovarea în funcțiile importante a elementelor securisto-comuniste, care pot fi ușor șantajate. Cele mai mari acte de corupție le-a înfăptuit Băsescu cu clica lui. Å¢ara nu va putea fi guvernată și să intre în stabilitate până când Băsescu nu va pleca de la putere și până când nu vor fi organizate alegerile anticipate. Noi nu vrem o guvernare UDMR pentru că acesta este o formațiune antiromânească. Nu vom permite mafiei să ne acapareze”, a spus un alt protestatar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?