Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Toate drumurile naţionale sunt blocate


   Județul Vrancea este în continuare izolat. Toate drumurile naționale sunt blocate și nu se știe cu exactitate când vor deveni circulabile. Ieri, la orele prânzului pe drumul european nu era nici un utilaj de la drumuri. Troienele ajungeau și la doi metri, pe alocuri. Chiar dacă ieri după-amiază nu a mai nins, pe drumul european de la Focșani și până la Dumbrăveni nu a fost văzut nici un utilaj de la deszăpezire. Unele surse spun că Lucica Chiper, șefa Secției de Drumuri Naționale ar aștepta să treacă Codul Portocaliu de ninsori și viscol, adică până miercuri. Polițiștii ne-au spus că s-a încercat deschiderea drumului european, dar acest lucru a fost practic imposibil.

   Sute de mașini sunt trase pe dreapta iar oamenii și-au petrecut ultimele zile prin stațiile peco, parcări sau pensiuni. Ieri, pe Drumul European, între Focșani și Dumbrăveni nu a fost zărit nici un utilaj de la deszăpezire, iar troienele ajungeau și la doi metri. Comisarul șef Alexandru Cara, de la Serviciului Poliției Rutiere recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum. „De duminică seara, de la ora 18.00 toate drumurile naționale sunt blocate. La toate intersecțiile sunt filtre de poliție iar cei care unt în trafic sunt sfătuiți să renunțe la deplasare. Rugăm conducătorii auto să respecte indicațiile polițiștilor și să evite deplasările atât în Focșani cât și în restul județului. Pe cei aflați în tranzit îi sfătuim să rămână în stațiile peco, în parcări sau la pensiunile la care s-au cazat. Nu avem mașini și nici oameni blocați în nămeți”, a precizat comisarul șef Cara.
   Oamenilor nu le convine situația dar știu că nu pot pleca la drum prin nămeți. „Stau aici de ieri (duminică – n.r). Trebuia să ajung la București dar nu știu când se va da drumul la circulație. Aseară am dormit la o cunoștință, dar în seara asta nu mai știu. Cred că voi sta în mașină. Am ceva carburat și mai pornesc motorul din când în când. Nu avem ce face. Nu pot nici să plec pentru că există riscul să rămân în troiene. Decât să stau în zăpadă mai bine în peco” ne-a spus Radu, din Iași.
   Ieri, o freză și două lame au făcut loc mai multor mașini pe drumul național 24 Tișița-Cosmești. Oamenii erau blocați în trafic de ai multe ore și pentru că de la Cosmești spre Tecuci se putea circula, polițiștii vrânceni i-au ajutat pe aceștia să ajungă acasă.

Nu a oprit la filtrele poliției dar a rămas blocat în nămeți

   Unii dintre șoferi au vrut să pară viteji și nu au respectat indicațiile polițiștilor, continuându-și deplasarea prin zăpadă. Așa a făcut duminică, un șofer care nu avea răbdare să aștepte. El a trecut de filtrele poliției și a luat-o prin zăpadă, pe drumul care duce spre Tecuci. La scurtă vreme, a sunat la 112 și le-a cerut oamenilor legii ajutorul pentru că nu-și mai putea continua deplasarea și nici nu mai putea face cale întoarsă. Bărbatul iresponsabil a fost ajutat dar a rămas fără permisul de conducere, acesta fiindu-i suspendat.
   De altfel, polițiștii au anunțat în urmă cu câteva zile că vor lua măsuri drastice acolo unde se impune. Ei au informat că șoferii care nu respectă semnificația indicatorului „Drum înzăpezit” vor rămâne fără permis timp de 60 de zile, iar cei care nu respectă indicațiile polițiștilor vor rămâne pietoni timp de 30 de zile.
   Åžansele ca situația să se schimbe curând sunt reduse. Codul Portocaliu de ninsoare și viscol va expira abia miercuri, la ora 10.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?