Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Procurorii nu primesc al 13-lea salariu din 2010


   Magistrații Cuții de Apel Galați au decis ca procurorii vrânceni să nu primească cel de-al treisprezecelea salariu aferent anului 2010, pentru care au dat în judecată Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați și Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.
   Într-un dosar similar, în care fostul șef al DIICOT Vrancea, în prezent procurorul militar Gheorghe Stanciu, avea aceleași revendicări, soluția a fost aceeași, banii nu vor fi acordați. Ambele decizii sunt irevocabile. „Admite recursurile declarate de pârâții Ministerul  Public – și Parchetul  de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul  de pe lângă Curtea de Apel Galați și Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea împotriva sentinței civile numărul  507/27.05.2011 a Tribunalului Vrancea, pe care o  modifică în parte și, în rejudecare: Respinge  ca nefondată acțiunea reclamanților formulată împotriva pârâților. Înlătură din sentința recurată dispoziția de obligare a pârâților:, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați și Parchetul  de pe lângă Înalta Curte de Casație și  Justiție la plata premiului anual aferent anului 2010, către reclamanți”, se arată în decizia civilă, pronunțată vineri.
   În ceea ce privește acțiunea procurorului Stanciu, magistrații gălățeni au rejudecat cauza și au respins acțiunea ca nefondată. Reamintim că la instanța de fond, ambele acțiuni au fost admise și pârâții obligați la plata premiului anual aferent anului 2010. În acțiunea lor, procurorii au arătat că prin Legea 285/2010, sumele corespunzătoare premiului anual cunoscut și sub denumirea de cel de-al treisprezecelea salariu, nu s-au mai acordat începând cu luna ianuarie 2011, pentru că aceste sume au fost avute în vedere la stabilirea majorărilor salariale ce s-au acordat în anul 2011 personalului din sectorul bugetar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?