Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Vacanţa, prelungită de vremea rea


   Gerul cumplit, dar și ninsorile abundente i-au tri-mis în vacanță forțată pe elevii care învață în 20 de unități de învățământ din județ. Reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea le atrag atenția directorilor că,  în această perioadă, nu trebuie să facă exces de zel și dacă se impune, cursurile trebuie sistate numaidecât, pentru a nu pune în pericol sănătatea elevilor, dar nici pe cea a cadrelor didactice.
   Mai mult, există riscul ca elevii să rămână înzăpeziți, iar profesorii navetiști să nu se mai poată întoarce la casele lor. „Datorită condițiilor meteo nefavorabile, sunt suspendate cursurile la 20 de structuri de la șapte școli cu personalitate juridică. De asemenea, în zece școli s-a redus ora de la 50 de minute la 40 de minute, iar pauza de la 10 minute la 5 minute. În aceste unități s-a redus ora și din cauza faptului că agentul termic nu este suficient, dar și din pricina numărului mare de elevi care fac naveta. În continuare, îi rog pe domnii directori să aibă în vedere crearea condițiilor de siguranță pentru elevi, dar și pentru profesorii navetiști, care nu trebuie să fie puși în pericol în această perioadă. Am toată încrederea că se vor recupera cursurile la momentul stabilit de unitatea școlară, deoarece în Vrancea avem profesori sufletiști”, a declarat Iordache Bostan, șeful ISJ Vrancea.
Potrivit situației prezentate de ISJ, la Garoafa s-au închis Åžcoala Răchitosu, dar și grădinițele de la Răchitosu, Garoafa, Ciușlea și Bizighești. La Popești s-au întrerupt cursurile la Åžcoala Terchești și Grădinița Popești. De asemenea, grădinițele Broșteni, Arva și Pitulușa, dar și școlile din Arva și Broșteni, aceste unități de învățământ fiind structuri ale Åžcolii cu clasele I – VIII Pitulușa, au fost închise.
   Åži la Vintileasca cursurile s-au întrerupt la Åžcoala Bahnele, dar și la grădinițele Vintileasca, Neculele, Tănăsari, Bahnele de Jos și Bahnele. Åžcoala din Adjudu Vechi a rămas și ieri închisă, dar nu s-au ținut cursuri nici la Åžcoala cu clasele I – VIII din Bălești, pentru elevii de clasele gimnaziale.
De asemenea, elevii de la școlile cu clasele I-VIII Feldioara, Urechești, Pufești, Cotești, Bordești, Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud, Colegiul Tehnic „Gh. Balș” Adjud, Liceul de Arte „Gh. Tattarescu” și Colegiul Național „Al. I. Cuza”, ambele din Focșani, petrec mai puțin timp la orele de curs. Orele de curs au fost reduse cu 10 minute, respectiv de la 50 la 40 de minute, iar pauza a fost scurtată la 5 minute, deoarece centralele termice nu fac față temperaturilor exterioare foarte scăzute. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?