Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Un procuror a cerut 300.000 de euro pentru a ajuta unii dintre complicii vrăjitoarelor


   Procurorul Max Bălășescu de la Parchetul Tribunalului Ilfov a fost reținut pentru că ar fi cerut 300.000 de euro de la un denunțător, pentru a-l cerceta pe acesta într-un dosar disjuns în care ulterior să adopte o soluție de scoatere de sub urmărire penală, informează DNA.
   Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție îl cercetează pe Ion Maximilian Bălășescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, acuzat de luare de mită. Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în ianuarie 2012, Maximilian Bălășescu, în calitatea sa de procuror, a pretins de la un denunțător, prin intermediari, suma de 300.000 euro, în două tranșe.
   În schimbul banilor, el urma să dispună ridicarea măsurărilor asiguratorii luate față de denunțător, într-un dosar în care acesta era cercetat, alături de alte persoane, pentru complicitate la infracțiunea de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Totodată, procurorul urma să dispună, cu privire la același denunțător, disjungerea cauzei și formarea unui dosar separat în care ulterior să adopte o soluție de scoatere de sub urmărire penală.
   Maximilian Bălășescu a fost prins în flagrant delict, marți, în timp ce primea de la denunțător, prin intermediar, suma de 90.000 lei și 80.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?