Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

ULTIMĂ ORĂ : COD GALBEN de ninsori, viscol și polei, cu ger de crapă pietrele


Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori, viscol și polei care vizează întreaga țară, începand de astăzi, de la ora 10.00, până duminică, ora 20.00. Astfel, ninsorile și intensificări ale vântului se vor semnala, în Oltenia, Muntenia și în sudul Banatului, încă din cursul zilei de astăzi.

În intervalul menționat, aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul țării, toate regiunile. Local, ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăși 20 centimetri, în special în zonele de deal și de munte. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari în sud și în sud-est, unde rafalele vor depăși 50 – 60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.
Din dimineața zilei de sâmbătă, local în regiunile sudice și centrale precipitațiile vor fi și sub formă de ploaie sau lapoviță și frecvent se va depune polei.
La ora actuala, se afla în vigoare atenționarea Cod Portocaliu de ger, emisa de ANM în data de 30 ianuarie, si care va expira vineri, 3 februarie, cel mai probabil în prima parte a zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?