Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Programul pentru „Şcoala Altfel“, stabilit de profesori, părinţi şi elevi


   Părinții, împreună cu profesorii și elevii vor decide ce activități vor desfășura în cadrul Săptămânii „Åžcoala Altfel”, din perioada 2 – 6 aprilie. Astfel, cu toții au timp, până la finele acestei luni, să se decidă asupra programului pe care îl vor desfășura și asupra acti-vităților extrașcolare și educaționale pe care le vor derula.
   Potrivit Ministerului Educației, se recomandă organizarea de excursii cu elevii, dar și vizitarea unor muzee sau obiective turistice, cu scopul de a-i ajuta pe elevi să învețe într-un cadru informal, nu doar din manuale.
   Desfășurarea unor astfel de programe nu presupune că în acea săptămână școlile se vor închide. Activitățile și ieșirile elevilor vor trebui să alterneze cu activitățile educative organizate în cadrul școlii, dar care vor trebui să fie mai dinamice, comparativ cu o ora clasică de curs. „Așa cum s-a stabilit programul, numărul de ore al profesorului se leagă cu numărul de ore al elevului pe ziua respectivă. Dacă copiii au cinci ore pe zi, să fie implicați la minim cinci ore în ziua respectivă. Ni s-a transmis că e posibil să nu se poată lucra pe același orar, de aceea profesorii trebuie să facă un alt orar pentru săptămâna respectivă și din orar să se vadă că fiecare clasă participă la activități. Astfel, conducerea școlilor, împreună cu comitetul de părinți și consiliul elevilor hotărăsc programul de activități. Nu fiecare vine cu ce dorește, se stabilesc obiective, niște priorități ale școlii și activitățile sunt grupate pe obiectivele acestea, așa ne spune anexa din ordinul Ministerului. După terminarea activităților, se va face o evaluare cu indicator de evaluare. Unii copii spuneau că nu s-a prelungit vacanța cu o săptămână sub nici o formă. La fel, în această săptămână nu se va face pregătire pentru Bac”, a declarat Lidia Dumbravă, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean.
Potrivit Ministerului Educației, înainte de vacanța de primăvară va fi o săptămână intitulată „Åžcoala alfel”. Astfel, săptămâna 2 – 6 aprilie va fi dedicată activităților extrașcolare și extracurriculare, activitățile fiind derulate conform unui orar special elaborat de fiecare unitate de învățământ.

30 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?