Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

AVERTIZAREA COD PORTOCALIU rămâne valabilă


   Deși valorile termice, în special cele din cursul nopții, vor fi în creștere, în cursul zilei de joi vremea se va menține deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea în majoritatea regiunilor, informează Administrația Națională de Meteorologie, care amintește faptul că avertizarea meteo emisă în data de 30 ianuarie își menține valabilitatea.
   Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -14 și -4 grade, iar cele minime între -20 și -10 grade, mai coborâte în depresiuni și în nordul Moldovei, dar și mai ridicate pe litoral. Cerul va fi mai mult noros. Va ninge în general slab în sudul Banatului și în Oltenia, local în Muntenia și pe arii restrânse în Dobrogea. În restul țării vor fi doar ninsori slabe, izolate. Vântul va fi moderat, cu intensificări locale, temporare în sud, cu viteze de până la 40…50 km/h, iar la munte va sufla tare, în special în Carpații Meridionali și Munții Banatului.
   Vineri, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în special în jumătatea de nord. Cerul va fi mai mult noros, iar aria ninsorilor va cuprinde treptat toată țara, izolat acestea urmând a fi mai abundente, cu precădere în regiunile sudice și în zona montană. În extremitatea sudică și de sud-est în partea a doua a nopții precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ploaie și se va depune polei. Vântul va avea intensificări în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei și temporar în restul teritoriului, iar la munte va sufla tare.
   Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -12 și -4 grade, iar cele minime între -16 și -6 grade, mai ridicate atât ziua cât și noaptea în Dobrogea.

  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?