Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Tot mai mulţi copii diagnosticaţi cu rujeolă


Din ce în ce mai multe cazuri de rujeolă sunt înregistrate la nivelul județului Vrancea! De la începutul acestui an și până în prezent, 11 copii au fost diagnosticați cu rujeolă, iar alți 16 sunt suspectați.
Medicul epidemiolog, Marina Maiorov, din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP), a spus că de la cei 16 copii au fost prelevate probe, care au fost trimise la București, pentru a se afla dacă micuții au contractat sau nu boala. „Majoritatea cazurilor provin din comunitățile de rromi. Câteva cazuri au contractat boala din Spitalul Adjud, fiind internați în aceeași perioadă cu cei bolnavi. Nefiind vaccinați, ei au contractat boala. Cei bolnavi sunt sugari, preșcolari și școlari. Cazurile confirmate, dar și cele care sunt suspecte sunt izolate”, a declarat medicul Marina Maiorov.
Pentru a preveni contractarea acestei boli, medicii recomandă vaccinarea. În stocurile DSP Vrancea mai sunt aproximativ 3.500 doze de vaccin ROR (antirujeolică-antiurliană-antirubeolică), așa că toți cei care doresc să fie vaccinați se pot adresa medicilor de familie.
La orice semn al bolii, copiii trebuie duși de urgență la medic. „Pentru a preveni îmbolnăvirile, trebuie să se vaccineze la timp, să se adreseze medicului de familie la orice semn al bolii, pentru că această boală debutează ca o simplă răceală și abia la câteva zile apare erupția. La sugarii între șase luni și un an, există riscul de deces”, susțin medicii vrânceni.
Medicii au început să pună și primele diagnostice de rubeolă. 10 copii s-au îmbolnăvit, de la începutul acestui an, de rubeolă. La fel ca în cazul celor care s-au îmbolnăvit de rujeolă, copiii nu erau vaccinați. Anul trecut, rubeola a ocolit Vrancea, o singură persoană fiind diagnosticată cu această boală. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?