Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Numărul persoanelor supravegheate s-a dublat


Lucrătorii Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Vrancea au prezentat, ieri, raportul de activitate pe anul 2011. Reprezentanții Serviciului susțin că a crescut numărul cazurilor de supraveghere, în 2011 înregistrându-se cel mai mare număr de persoane supravegheate, de la înființarea Serviciului. 
Dacă în anii 2009 și 2010 au fost supravegheate 67, respectiv 62 persoane, anul trecut au fost 117. „Din totalul de 70 de cazuri de supraveghere ieșite din evidența Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Vrancea pe parcursul anului 2011, un număr de 42 de persoane au finalizat termenul de încercare, în 6 cazuri s-a impus transferul către alte servicii datorită lipsei competenței teritoriale, pentru un număr de 17 cazuri, instanța de judecată a dispus revocarea suspendării pedepsei sub supraveghere (4 cazuri de revocare ca urmare a nerespectării măsurilor și/sau obligațiilor impuse de către instanța de judecată, 10 persoane au fost condamnate datorită recidivei pe perioada termenului de încercare și 3 persoane au fost condamnate pentru săvârșirea unor fapte prevăzute de legea penală, anterior datei intrării în supravegherea serviciului de probațiune), iar în 4 situații, datorită concursului de infracțiuni, s-a dispus anularea sentinței penale prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, se arată în raportul de bilanț al Serviciului de Probațiune.
Consilierii instituției au întocmit, în 2011, 185 referate de evaluare, dintre care 162 pentru minori la data comiterii infracțiunii. Față de anul precedent, numărul referatelor a înregistrat o scădere ușoară, respectiv de la 187 în 2010, la 185 anul trecut.
Persoanele aflate în supravegherea Serviciului au beneficiat de asistență și consiliere în cadrul unor programe. Astfel, un număr de 14 persoane au participat la Programul de consiliere individuală „Unul la Unu”, iar trei minori au participat la Programul de consiliere de grup „Dezvoltarea abilităților sociale la minori”.
În perioada septembrie – noiembrie 2011, s-a derulat Programul de grup „Stop, Gândește-te și Schimbă!”, cu un număr de șase persoane condamnate, aflate în supravegherea serviciului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?