Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Prefectura se opune dezvoltării locale


Acțiunile Prefecturii nu fac decât să blocheze activitățile din instituțiile subordonate Consiliului Local Focșani. Din cauză că reprezentantul Guvernului în teritoriu a acționat în instanță o hotărâre a Consiliului Local prin care au fost aleși mandatarii în instituțiile subordonate, activitatea acestora a fost blocată. CUP Salubritate a trimis în acest sens o adresă Consiliului Local prin care înștiințează despre problemele create de nenominalizarea sau suspendarea mandatarului. „Nu am fost în măsură să dezvoltăm programe de informare rapidă a publicului asupra serviciilor oferite, asupra posibi-lităților tehnice ale firmei și nici dezvoltarea și modernizarea mijloacelor de încasare și plată a prestațiilor care să elimine timpii morți inutili”, arată directorul CUP Salubritate, Viorel Profiroiu.
De asemenea, din cauza Prefecturii, societatea nu poate modifica statutul societății în concordanță cu cerințele Registrului Comerțului în vederea definirii unor noi activități și a unor noi puncte de lucru, dar și cu privire la repartizarea profitului. Totodată, în lista de probleme figurează și imposibilitatea înființării Serviciului Comercial, blocarea creării unui compartiment IT pentru buna administrare a sistemului informatic electronic. Mai grav, CUP Salubritate nu poate aproba grila de salarizare fiind astfel obligată să nu respecte Codul Muncii și nici nu poate angaja auditor intern, în condițiile în care legea impune acest lucru.
Nu în ultimul rând, CUP Salubritate nu poate aproba și preda la timp bilanțul contabil către Direcția de Finanțe Publice Vrancea și Registrul Comerțului. Astfel, o decizie a Prefecturii fără o bază concretă și în dezacord cu decizia democratică a aleșilor locali face ca o societate subordonată Consi-liului Local să fie practic blocată. Mai mult decât atât, nici focșănenii nu pot beneficia, în condiții normale, de serviciile și de tendința de dezvoltare a CUP Salubritate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?