Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Traficanţi de persoane în Atena, judecaţi în Vrancea


Un bărbat din Slobozia Bradului, condamnat într-un dosar de trafic de droguri, a fost trimis în judecată din nou, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). De data aceasta, pentru trafic de persoane.
Ionel Iancu este acuzat că împreună cu rudele și cunoscuții, ar fi format o rețea prin care racolau tinere, unele dintre ele chiar minore. Le duceau în Grecia, unde le obligau să se prostitueze. În același dosar, au mai fost trimiși în judecată Gheorghe C., de 32 de ani, și soția acestuia, Mariana, de 25 de ani, tot din Slobozia Bradului. De asemenea, în fața instanței vor ajunge și Andrei și Vale-rica N., ambii de 40 de ani, soț și soție, din Tîmboiești, dar și Iulia S., de 25 de ani, din Slobozia Bradului.
Dosarul a pornit de la plângerea unei tinere din județul Galați, care le-a povestit anchetatorilor clipele de coșmar prin care a trecut, doar pentru că a crezut promisiunile unei cunoștințe de a-i găsi un loc de muncă în Atena, ca menajeră. Åži sala-riul era unul pe măsura promisiunilor, respectiv 800-1.000 de euro. Chiar dacă a întrebat dacă nu cumva este vorba despre un post de damă de companie, i s-a răspuns că nu poate fi vorba despre așa ceva, femeia la care urma să lucreze fiind credincioasă, ba chiar pocăită.
În martie 2008, reclamanta ar fi ajuns la Atena, fiind vândută surorii lui Ionel pentru aproximativ 800 de euro. Aceasta se ocupa de fetele care ajungeau să se prostitueze pentru grupare. În zadar a plâns victima și a încercat să se arunce de la etaj. Nu i-a înduplecat pe „stăpâni”. Anchetatorii spun că partea vătămată a declarat că în prima noapte de „lucru” a avut 58 de clienți, fiecare plătind 30 de euro partida de sex, care dura între 10 și 15 minute.
Åži alte fete, care au ajuns în mâinile grupării, au povestit oamenilor legii chi-nurile prin care au trecut, dar și despre zecile de clienți cu care au avut contacte sexuale pentru sume cuprinse între 15 și 140 de euro partida, în funcție de locația unde prestau serviciile. Fiecare parte vătămată s-a constituit parte civilă în proces cu sume cuprinse între 20 și 60 de mii de euro, reprezentând daune morale, dar și contravaloarea „muncii” lor, până au scăpat din mâinile inculpaților. Una dintre fete a primit amenințări și i s-a cerut să retragă denunțul contra sumei de 30 de mii de euro.
Sora și cumnatul lui Ionel, un cetățean polonez, au fost cercetați și de autoritățile elene, fiind arestați în perioada iunie 2008-decembrie 2009. Ambii au primit pedepse de câte 15 ani și șase luni de închisoare pentru tra-fic de persoane și amenzi de 55 de mii de euro.
Dosarul, care se află în prezent pe rolul Tribunalului Vrancea, a avut deja un prim termen de judecată, dar a fost amânat. 
Ionel I. a mai fost prezent în fața judecătorilor ca inculpat într-un dosar de trafic de droguri, fiind prins în flagrant în timp ce încerca să vândă hașiș unui polițist sub acoperire. S-a ales cu trei ani de închisoare cu suspendare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?