Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Persoanele fără adăpost, adunate de pe străzi de echipajele SMURD


Nopțile extrem de geroase, din ultimele zile, i-au determinat pe paramedicii de pe echipajele SMURD și pe ambulanțieri să meargă prin oraș, în căutarea oamenilor fără adăpost. 
Sâmbătă noapte, paramedicii de pe echipajele SMURD au avut două astfel de misiuni. Una dintre acestea a fost la ora 21.00, iar cea de-a doua la ora 23.00. Zonele avute în vedere de aceștia au fost Gara, Obor și cartierul Sud.
Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, locotenent Cristina Duță, ne-a precizat că cele mai multe persoane fără adăpost, respectiv 10, au fost găsite în Gară. Acestea aveau vârste cuprinse între 16 și 50 de ani și erau venite din toate colțurile țării. Două dintre acestea au fost luate de paramedici și duse la Adăpostul de Noapte „Sfântul Nicolae cel Nou” din Focșani.
Tuturor celor găsiți în stradă, paramedicii le acordă mai întâi îngrijiri medicale, dacă au probleme. Dacă se impune, ei sunt duși la spital, dar dacă starea lor de sănătate este bună, sunt duși direct la Adăpostul de Noapte. Potrivit Cristinei Duță, o persoană a fost preluată de pe strada Doctor Telemac din Focșani și dusă la Adăpost. S-a acționat în urma unui apel primit prin intermediul numărului unic de urgență 112. 
Paramedicii de pe echipajele SMURD și medicii de pe ambulanțe vor merge prin oraș și în zilele următoare, în căutarea persoanelor fără adăpost. Mi-siunea lor va dura atât cât suntem sub atenționare meteo Cod Galben de ger.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?