Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Un mort, maşini blocate, drumuri închise, pâinea nu a mai ajuns la spital


De trei zile, zăpada a paralizat județul. Mai multe drumuri naționale au fost închise, iar mai multe mașini au rămas blocate în nămeți la Boțârlău. Printre acestea s-a numărat și o autospecială de pompieri care a rămas în zăpadă în timp ce se deplasa la o intervenție la Vulturu. De asemenea, mașina care aduce pâine la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, la Spitalul Militar și la Penitenciarul Focșani nu a mai ajuns la destinație, rămânând blocată în nămeții de la Boțârlău. Probleme au fost și cu aprovizionarea supermarketurilor. Joi seara, un bărbat a fost găsit mort pe stradă, iar un altul a fost găsit inconștient și înghețat. Până aseară, polițiștii de la Rutier au redat circulației rutiere drumul european E85, către Buzău. Valorile termice vor continua să scadă, iar vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a țării, potrivit avertizării transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, vineri dimineață nu se circula pe DN 23B  – Măicănești-Ciorăști-Codrești, pe DN 2N – Bogza-Dumbrăveni-Jitia, DN 23A – Focșani-Ciorăști-Bălești, DN 2L – Tișița și DN 2M – Focșani – Odobești – Andreiașu. De asemenea, situația a fost foarte gravă și pe DN 23 Focșani – Vulturu, în zona Boțârlău. Aici, traficul rutier a fost paralizat mai multe ore în șir, șoferii așteptând în troiene să vină armata în sprijin.  
La Boțârlău a rămas în zăpadă și o autospecială de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea. Mașina a rămas în nămeți în noaptea de joi spre vineri, în timp ce pompierii se deplasau la Vulturu pentru a stinge un incendiu. Una dintre mașini a ajuns la destinație în timp ce a doua a rămas în zăpadă. Autospeciala a fost scoasă din zăpadă abia ieri, în jurul prânzului de un camion al armatei.
Tot de la Boțârlău nu a mai putut pleca nici mașina care aduce pâine de la Brăila pentru pacienții de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, pentru cei de la Spitalul Mi-litar dar și pentru deținuții de la Penitenciarul Focșani. Mai mult, aceasta a fost tamponată de un utilaj de deszăpezire. Åžoferul mașinii, Ionel Dragomir, ne-a precizat că în zonă, zăpada era de un metru. „Zăpada are un metru și nu mai putem înainta, dar nici nu ne putem întoarce. Sunt mai multe mașini printre care și vreo trei tiruri blocate. Trebuia să ajung cu pâinea la spitale și la Penitenciar, dar nu cred că mai pot. Stăm aici de la 6.30 și m-a mai tamponat și o freză. A vrut să dea cu spatele, dar a greșit manevra și a dat peste mașina mea, dar nu sunt avarii mari. Nu știu dacă ieșim de aici”, ne-a spus Ionel Dragomir.
Managerul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, Nicolae Moise, ne-a precizat că a cumpărat pâine din Focșani. „Mașina cu pâine nu a mai ajuns. Așa se întâmplă când licitațiile sunt câștigate de persoane din alte județe. Am cumpărat pâine de la ai noștri care au fost foarte amabili și ne-au ajutat. Pâinea a fost cumpărată cu bani din fonduri proprii astfel încât pacienții să aibă ce mânca. Sperăm ca situația să se remedieze”, a spus Nicolae Moise.
Primarii sunt nemulțumiți de felul în care au acționat cei de la Secția de Drumuri Naționale, condusă de pedelista Lucica Chiper. „Eu am dat motorină de la mine și am reușit să facem pârtie pe drum până spre satul Bahnele. De la drumuri nu a venit nimeni. Am luat legătura la Focșani și au spus că este o singură freză la nivel de județ și poate sâmbătă spre seară să o bage pe sectorul de drum Dumbrăveni – Vintileasca. Problema e de la Jitia, la Chiojdeni, unde nu se circulă deloc și de la Dumitrești la Dumbrăveni unde sunt troiene cât casa. Nu mai avem nici noi moto-rină ca să intervenim că nu avem de unde cumpăra. Eu sper ca duminică seara, la nivel de comună, să am toate drumurile circulabile”, a declarat Marian Georgescu, primarul de la Vintileasca.
Ieri seară, au fost blocaje și pe DN 24 Tișița -Tecuci.

Drumul european redat circulației rutiere

Polițiștii de la Rutier au reușit ieri, să dea drumul la circulație pe drumul european către Buzău, după ce timp de două zile și jumătate aproape toată Moldova a fost blocată. La orele prânzului, polițiștii    i-au lăsat să plece către Buzău pe șoferii ale căror mașini nu aveau un gabarit mai mare de 3,5 tone. În jurul orei 16.00, oamenii legii au dat drumul și tirurilor oprite cu sutele prin toate parcările, stațiile peco și pe șoseaua de centură a Focșaniului.
Mașinile nu au plecat toate odată, ci pe rând pentru a nu se crea ambuteiaje.
Åžoferii trași pe dreapta ajunseseră la disperare.Vineri, în jurul prânzului, aceștia se văitau că nu mai au bani și nici combustibil și că trebuie să ajungă cu marfa la destinații. „Sunt aici de două zile. Am cheltuit și banii pe care îi aveam, nici combustibil nu mai am pentru că am stat cu motorul pornit din cauza frigului și tot așa. Åžtiu că sunt probleme, dar nu înțeleg de ce nu se mișcă mai repede. Trebuia să ajung cu marfa la București de joi dimineață”, ne-a precizat unul dintre șoferii trași  pe dreapta.
Oamenii erau sleiți de puteri și ne-au precizat că cele două zile cât au stat pe dreapta li s-au părut o veșnicie. „Este cumplit ceea ce se întâmplă și nimeni nu ne întreabă nimic. Au mai trecut doi polițiști pe aici, dar mai mult decât să ne întrebe ce facem nu aveau ce să facă. Am cheltuit și banii, am consumat și benzina. La noi ca la nimeni. Așa este mereu și nu mă mai surprinde nimic. De când stăm pe aici ni s-au furat și oglinzile. Sper să ne lase odată să plecăm”, a precizat un alt șofer oprit pe strada Mărășești.

Blocaje și pe DN 2D

Ieri, traficul rutier a fost oprit o vreme și pe DN 2D, Focșani – Lepșa. Polițiștii     ne-au precizat că la jumătatea distanței dintre Focșani și Bolotești, vântul a troienit zăpada, iar freza nu a putut face față viscolului. Situația a fost remediată după aproximativ o oră, timp în care șoferii   s-au adăpostit în stația peco din apropiere.
De asemenea, pe DN 2M, Focșani – Andreiașu, drum care este închis, zăpada depusă pe partea carosabilă depășea pe alocuri și un metru. După primul pod, două mașini erau acoperite de zăpadă, acestea fiind abandonate de proprietarii care nu au mai putut să le scoată din omăt. Åžoferii care au vrut să meargă sau să vină dinspre Odobești sau localitățile de mai sus au avut ruta ocolitoare pe la Câmpineanca.

Pe drumurile județene se circulă în condiții de iarnă

Probleme au apărut și pe drumurile județene DJ 202E – Sihlea-Voetin, DJ 204E – Garoafa – Străjescu, DJ 202F  – Bălești – Mihălceni, DJ 204B  – Tătăranu – Măicănești, DJ 204E  – Ciușlea – Doaga, DJ 204E  – Haret – Panciu, DJ 204E  – Petrești – Mircești, DJ 204P  – DN2 E85 – Gugești, și DJ 204F Oreavu – Slobozia Ciorăști. Situația era, ieri seară, în curs de rezolvare. „Ne axăm pe deblocarea drumurilor județene astfel încât să putem avea acces în toate localitățile deservite de acestea. Acolo unde sunt mai multe drumuri care duc la aceeași localitate se intervine pe drumul cu traficul cel mai intens. Dorim ca până la lăsarea întunericului (aseară – n.r) să avem deblocate toate drumurile”, a precizat Iulian Matache, director în cadrul Consiliului Județean Vrancea.

Salvat de paramedici dintre troiene

Un tânăr de 25 de ani a fost găsit printre troienele de zăpadă mai mult mort decât viu de către paramedicii de pe un echipaj SMURD. Joi noapte, o persoană a sunat la ISU și a precizat că prietenul său, în vârstă de 25 de ani, a plecat pe jos către Focșani. Acesta a mai precizat că a ținut legătura telefonic cu tânărul de 25 de ani și că de ceva vreme nu mai răspunde la telefon. Imediat după sesizare, un echipaj SMURD a plecat pe DN 23 A, în căutarea tânărului. Paramedicii l-au găsit pe drumul dintre Focșani și localitatea Lămotești, printre troiene și aproape incon-știent. Paramedicii spun că tânărul avea hipotermie și a fost transportat la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” pentru investigații medicale suplimentare.
Paramedicii de pe echipajele SMURD au avut în intervalul 26 – 27 ianua-rie, 11 situații medicale de urgență. S-a intervenit în municipiul Focșani, în comunele Urechești, Pufești, Suraia, Homocea, Corbița și Golești, paramedicii din cadrul Secției de Pompieri Adjud și Detașamentului de Pompieri Focșani acționând pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul pacienților la spital, unde au fost preluați de medicii de gardă din cadrul Spitalului Municipal Adjud – Centrul de Primire Urgențe, Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani – Unitatea de Primire Urgențe. Echipajele SMURD au fost solicitate să acorde primul ajutor calificat unor persoane care prezentau afecțiuni cardiace, stări de amețeală, vomă, sindrom febril.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?