Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO ȘI GALERIE FOTO: Italieni şi francezi, la Focşani


 

Acordul de înfrățire între Focșani și Tivoli, Italia, va fi semnat azi. Ieri, la Primăria Focșani au fost întâm-pinați cei 12 oficiali străini, nouă din Italia și trei din Franța, iar pe parcursul zilei delegația de musafiri a vizitat orașul și a participat la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.
Primarul Decebal Bacinschi și-a exprimat deschiderea către o legătură strânsă între cele două orașe și le-a explicat străinilor semnificația zilei de 24 ianuarie. „Mă bucur că aveți posibilitatea să participați la manifestarea a 153 de ani de la Unirea Principatelor. Putem să spunem că această Unire mică a stat la baza Unirii României mari. Din acest motiv noi suntem foarte mândri de acest moment, Unirea a două principate, Moldova și Å¢ara Românească. Chiar în Piața Unirii o să vedeți trasată granița dintre cele două principate”, le-a explicat edilul celor 12 musafiri străini.
Reprezentantul delegației italiene a precizat că recesiunea determină proteste și manifestații publice, dar înfrățirea poate fi un exemplu la nivel european. „Suntem foarte bucuroși că ne aflăm aici din două motive. Primul este dat de faptul că, noi, ca un popor latin, suntem foarte apropiați de poporul român, iar al doilea pentru că o parte din populația orașului Tivoli este reprezentată de români care vin din regiunea dumneavoastră. În această perioadă de criză și de recesiune marcată de diverse proteste și manifestații publice credem că acest moment de înfrățire este un semnal bun pentru toată lumea. Vă mulțumesc foarte mult pentru invitația dumnea-voastră și vă urez succes în manifestările cu ocazia Unirii”, a declarat Riccardo Luciani, reprezentantul delegației din Tivoli, asesor pe probleme de cultură și mediu (n.r. viceprimar).
Reprezentantul francez și-a exprimat dorința de a demara și încheia proiecte frumoase cu Focșani și Tivoli. În viitor, între orașul Saint Amand les Eaux și Focșani va fi încheiat un acord de înfrățire, dar și cu Delphi din Grecia. „Suntem foarte bucuroși să fim aici cu o delegație din Saint Amand les Eaux din Franța. Domnul primar este extrem de dezolat că nu a putut fi prezent la Focșani pentru a participa la acordul de înfrățire cu Tivoli. Vă mulțumim pentru invitația de a participa la două mari momente din viața orașului dumneavoastră, Unirea și semnarea acordului. Sperăm ca pe viitor să încheiem proiecte importante atât cu Tivoli cât și cu Focșani”, a declarat Therese Francois, consilier local pe probleme de dezvoltare și relații internaționale.
După întâlnirea de la Primăria Focșani, delegația a vizitat Teatrul Municipal și Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”. Primăria municipiului Focșani a primit încă din anul 2006 o solicitare de înfrățire din partea reprezentanților orașului Tivoli, ca urmare a faptului că acolo trăiesc apro-ximativ 2.000 de vrânceni. În urma acordului, oficialii italieni au promis că o piață din orașul Tivoli se va numi Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?