Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Unirea Mică, sărbătorită la bibliotecă


Elevii Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu au marcat cei 153 de ani de la Unirea Principatelor Române, în cadrul unor activități găzduite de biblioteca instituției. Prima dintre acestea a fost pregătită de elevii clasei a II-a B, împreună cu  învățătoarea Nuța Ghețu. Au vizionat „Povestea unui domnitor”, ocazie cu care co-piii au aflat amănunte despre personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, precum și despre legile și reformele înfăptuite de acesta. Ulterior, ei au vizionat și filmul „Moș Ion Roată și Unirea”, inspirat din povestea cu același nume scrisă de Ion Creangă.
Același film, dar și cel intitulat „Unirea Principatelor Române în context european”, prezentat pe 23 ianuarie în concursul cu același nume desfășurat la Focșani, au fost proiectate, apoi, pentru elevii claselor a IV-a, care au pregătit, la rândul lor, alte activități dedicate Micii Uniri. Învățătorul Costică Zbârciog, îndrumătorul elevilor clasei a IV-a B, le-a prezentat copiilor și două slide-uri, prin care a evidențiat atât rolul Adunărilor ad-hoc, cât și condițiile de pe plan intern în care s-a realizat Unirea de la 24 Ianuarie 1859.
Ulterior, învățătoarea Anișoara Vizitiu le-a vorbit elevilor săi, de la clasa a IV-a A, despre legătura dintre Alexandru Ioan Cuza și Moș Ion Roată, despre alegerile din 5 și 24 ia-nuarie din Moldova, respectiv Å¢ara Românească, despre demersurile lui Cuza pentru recunoașterea, de către Marile Puteri, a Unirii înfăptuite la 24 Ianuarie și despre cum a fost reflectat în presa vremii evenimentul de la acea dată. 
La finalul tuturor activităților organizate, participanții au cântat și au dansat Hora Unirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?