Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Frica de popor şi teama că „mămăliga va exploda“


Pedeliștilor le este frică de români! Că le este frică de popor și că încearcă să minimalizeze rolul și efectele pe care protestele le vor avea față de Băsescu și PDL, reiese și din încercarea jandarmilor și polițiștilor de a minimaliza numărul participanților la proteste și impactul pe care acestea îl au asupra populației batjocorite de un guvern corupt și incompetent. O explicație a acestei stări de fapt ar putea fi aceea că au primit ordin ca să susțină, oficial, că numărul protestatarilor este mult mai mic decât în realitate. Åži asta pentru ca propaganda partidului stat și oficioasele centrale și locale să poată spune că e vorba de câțiva „viermi și ciumpalaci” care protestează în timp ce „clasa muncitoare” este la muncă. După cum ne dădea de înțeles, zilele trecute, pe blogul său, confecționera care montează patinoare cu „gheață uscată” de sute de mii de euro și care, mai nou, se ocupă de popularizarea „realizărilor mărețe” ale partidului stat.

Seară de seară, diverși reprezentanți ai jandarmilor au susținut că în Piața Unirii au fost doar câteva sute de persoane. Informația a fost aspirată și de oficiosul local. Nici joi seară, când în Piața Unirii au fost peste patru mii de persoane, lucru care se poate vedea din fotografii și filmări, jandarmii și propagandiștii nu s-au lăsat mai prejos și au spus că „or fi fost vreo mie de persoane”. Unii mai zeloși au susținut cu „tărie proletară” că or fi fost vreo 6-700 de ciumpalaci. Toată această bătaie de joc la adresa populației care nu mai suportă foametea și lipsurile impuse de o mână de îmbuibați din banii românilor, arată că instituțiile statului iau poziția de drepți în fața vremelnicilor guvernanți și transmit cifre cu participanți pe care și le doresc să le audă, urechiușele fine ale protipendadei pedeliste cu apucături comuniste. Că așa cred românii că sunt pedeliștii. Niște comuniști mai rapaci și mai violenți decât cei din epoca Ceaușescu! Åži se poate să fie așa. Majoritatea celor aflați în fruntea țării în prezent au fost învățați la școlile comuniste ale lui Ceaușescu și s-au adaptat și perfecționat în perioada epocii Băsescu.
Așa se face că, azi, nu mai există cozi la magazinele de alimente, dar românii nu au bani pentru a cumpăra aceste alimente. Nu mai este oprit curentul electric seară de seară, dar prețul kilowatului este atât de mare încât pedeliștii ne-au „convins” să închidem singuri lumina.
Nu mai există raționalizare, dar există dorința poporului vitregit de pedeliști de a face economie. Åži nu pentru că până acum ar fi făcut mari excese, ci pentru că nu mai are bani ca să-și permită să trăiască normal.
În schimb, foștii comuniști au învățat rapid mecanismele economiei de piață și mai ales modul cum funcționează aceasta în România. Au înțeles că dacă montezi borduri peste borduri nimeni nu se va întreba de ce. Au mai știut că dacă aloci miliarde de euro din banii românilor pentru autostrăzi care nu există și vei tăia panglici inaugurale la fiecare cancioc de beton turnat pe aceste drumuri imaginare, poporul nu va înțelege unde au ajuns acei bani și deci, românii nu se vor supăra pe guvernanți.
Au crezut că dacă vor tăia salarii, pensii, ajutoare sociale, vor mări TVA-ul la un sfert din va-loarea mărfii, dacă vor scumpi carburanții în complicitate cu marile companii petroliere, nimeni din popor nu se va supăra. Au crezut că-și pot permite orice. De aceea au introdus peste 450 de impozite, de aceea au mărit taxele locale la cote insuportabile și au introdus taxe auto care se aplică și căruțelor din mezozoic. Åži-au permis pentru că românii nu au reacționat în niciun fel!
Åži-au permis să calce în picioare Constituția ca pe un preș jegos din bodegile în care pedeliștii își fac veacul bând și cântând osanale marinarului șef. Așa se explică cum a fost posibil să fie tăiate drepturi financiare prin aplicarea retroactivă a unor legi debile impuse prin asumarea răspunderii de un guvern neomenos și antiromânesc. Prin încălcarea legii fundamentale a țării este posibil ca inclusiv în aceste zile, o nouă lege a taxei auto să fie aplicată pentru absolut toate mașinile care „mișcă” în țara asta. Deși la momentul când mare parte din aceste autovehicule au fost înmatriculate nu exista o astfel de lege aberantă. Niciun guvernant nu vorbește despre faptul că pentru mașinile aduse în România din străinătate, înainte de 2007, s-au plătit taxe vamale imense. Însă acest lucru nu mai contează.
Ceea ce contează este ca acest guvern corupt să poată scoate bani din piatră seacă pentru luxul afișat de protipendada pedelistă. Åži cum nu au nici idei și nici soluții inventează tot felul de taxe care mai de care mai abe-rantă și mai absurdă, în speranța că românii oricum nu reacționează în niciun fel.
Numai că, de această dată, cu cuțitul la os și cu copiii care plâng de foame în case, românii s-au trezit. Åži vor o mare schimbare! Åži, brusc, și-au adus aminte de toate fărădelegile comise de clica pedelistă în numele poporului român, și vor ca vinovații să plătească. Acum! Nu vor să mai audă de Boc și Băsescu! Åži așa cum spunea regretatul Petre Å¢uțea, mămăliga explodează odată la 20 de ani, iar în aceste zile sorocul a sosit și toți cei care și-au bătut joc și și-au umilit propriul popor, vor plăti!

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?