Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Râsul, medicamentul fără reacții adverse


Râsul este pe drept cuvânt unul dintre cele mai eficiente antidoturi împotriva stresului și a tensiunii psihice. Bolnavii care practică umorul și sunt în permanență cu zâmbetul pe buze, se pot vindeca mult mai repede decât ceilalți, fiindcă în organismul lor au loc transformări care stimulează imunitatea. Rețineți, 5 minute de râs sănătos înlocuiesc 40 de minute de odihnă.
Nimic nu satisface nevoia de eliberare și nu aduce mintea și corpul în echilibru, mai rapid decât o porție bună de râs. În relațiile interumane acesta funcționează ca un fel de „numitor comun”, întărind prieteniile mai vechi și stând la temeiul altora noi. Râsul este așadar un mijloc de comunicare, dar și o modalitate de eliminare a tensiunilor lăuntrice.
Ultimele studii medicale realizate în statele dezvoltate ale lumii au conturat o listă a afecțiunilor pe care le putem ameliora zâmbind: anxietatea, depresia, artrita, reumatismul și insomnia. Râsul este aerobic, adică antrenează diafragma și sporește capacitatea corpului de a folosi oxigenul. 
De asmenea, o porție bună de râs reprezintă un fel de jogging intern, în timpul căruia vasele de sânge se dilată, iar circulația către inimă este stimulată la fel ca după zece minute de alergat.
Ce ne rămâne de făcut? Să folosim umorul ori de câte ori cadrul și  situația permit acest lucru. Petreceți mult timp alături de cei care vă aduc zâmbetul pe buze și fiți dumneavoastră înșivă persoanele care destind atmosfera. Folosiți întrebări de tipul: „Care este cel mai amuzant lucru care ți s-a întâmplat săptămâna aceasta? Dar cel mai amuzant de până acum?” și altele asemenea.
Probabil cel mai mare avantaj al râsului este că e gratuit, la îndemâna oricui și nu are efecte negative. Râsul aduce emoții pozitive care pot intensifica, dar nu înlocui, tratamentele convenționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?