Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Germanii vor putea cumpăra fragmente din ‘Mein Kampf’


Editorul britanic Peter McGee susține că intenționează să publice fragmente din cartea ‘Mein Kampf’ a lui Adolf Hitler și să le vândă în Germania. ‘A venit vremea ca publicul larg să aibă șansa să se ocupe de textul original’, a declarat el pentru Der Spiegel.
McGee a afirmat că va publica și comentarii critice alături de fragmentele din ‘Mein Kampf’, care vor fi puse la vânzare în Germania săptămâna viitoare. El intenționează să tipărească trei ediții de 15 pagini, cu un număr de 100.000 de exemplare fiecare. Editorul britanic a stârnit controverse în 2009 când a publicat ‘Zeitungszeugen’, care includea facsimile adnotate cu ziare naziste precum ‘Der Angriff’ și ‘Völkische Beobachter’.
Autoritățile landului Bavaria, care dețin drepturile pentru publicațiile naziste, inclusiv ‘Mein Kampf’, au confiscat peste 3.000 de copii din ‘Zeitungszeugen’ și au depus plângeri împotriva McGee pentru că a publicat respectivele texte. Totuși, o instanță din Munchen a decis în 2009 că, deși publicarea de propagandă nazistă este ilegală, McGee nu a încălcat legea deoarece intenția sa nu a fost de incitare la ură rasială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?