Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Halle Berry va juca rolul unei femei albe


Actrița americană de culoare Halle Berry va interpreta rolul unei femei albe în lungmetrajul „Cloud Atlas”, realizat pe baza romanului omonim scris de David Mitchell.
Din distribuția acestui proiect cinematografic, regizat de Tom Tykwer și Andy Wachowski, care va fi lansat pe marile ecrane în toamna acestui an, mai fac parte printre alții actorii Tom Hanks, Jim Sturgess, Hugh Grant și Susan Sarandon, informează contactmusic.com.
Deși „înnegrirea” actorilor albi în filme nu mai este considerată de mulți ani o practică acceptabilă la Hollywood, Halle Berry a acceptat să se „albească” pentru unul dintre rolurile pe care le joacă în filmul „Cloud Atlas”. Firul epic al acestui film urmărește șase planuri diferite care se dezvoltă în paralel și încep la un moment dat să se întrepătrundă.
Vorbind despre rolul pe care Halle Berry îl joacă în „Cloud Atlas”, colegul ei de distribuție James D’Arcy, a declarat: „Halle Berry va juca o femeie albă, la un moment dat. Toată lumea joacă roluri multiple în acest film. Ben Whishaw va juca la un moment dat rolul unei femei”.
James D’Arcy, care a interpretat rolul regelui George al VIII-lea în „W.E.”, filmul regizat de Madonna, a adăugat: „E o adevărată nebunie, va fi un film epic. Eu voi interpreta rolul unei persoane de 70 de ani, iar la un moment dat voi juca rolul unui     asiatic. E o adevărată nebunie”.
Romanul „Cloud Atlas” scris de David Mitchell a creat senzație în cercurile li-terare, la scurt timp după ce a fost publicat în 2004. Romanul a fost nominalizat la prestigiosul Man Booker Prize și s-a aflat pe lista scurtă a premiilor Nebula și Arthur C. Clarke.
Grație informațiilor apărute în presă referitoare la personajul interpretat de Halle Berry, „Cloud Atlas” ar putea să devină un nou lungmetraj controversat din filmografia celebrei actrițe americane, care are totuși o agendă de lucru „mai ușoară” pentru 2012. Halle Berry va începe în curând filmările pentru „Shoe Addicts Anonymous”, un film despre patru personaje care se înscriu într-un grup creat cu scopul de a le ajuta pe femeile obsedate de ideea de a-și cumpăra cât mai multe perechi de pantofi.
Halle Berry a câștigat premiul Oscar în 2002, pentru prestația ei din filmul „Puterea dragostei/ Monster’s Ball”, devenind astfel prima actriță afro-americană din istorie care a câștigat această distincție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?