Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Întâlnire Epifanie – Oprişan, în mijlocul militarilor


Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Epifanie Norocel, și președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, s-au întâlnit, ieri, la Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focșani, unde au parti-cipat la ceremonialul militar de plecare în Afganistan a peste 600 militari vrânceni.
Arhiepiscopul i-a mulțumit lui Marian Oprișan, pentru sprijinul acordat în construcția unor lăcașe de cult, dar în special pentru sprijinul financiar acordat de administrația județeană pentru construirea Catedralei „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Focșani. „Vă mulțumesc, domnule președinte, pentru că sunteți alături tot timpul de Biserica noastră strămoșească și pentru că sprijiniți construcția Cartedralei «Sfânta Cuvioasa Parascheva» din Focșani. Dumnezeu să vă binecuvinteze!”, i-a spus Arhiepiscopul Epifanie Norocel, președintelui Marian Oprișan.
Åžeful administrației județene i-a sărutat mâna Înalt Preasfinției Sale și i-a spus că și-a făcut doar datoria.
Proiectul Catedralei a fost demarat în anul 2000, de către Consiliul Județean și la solicitarea mai multor enoriași, dar și a clerului, care reclama că Vrancea nu are o Catedrală Ortodoxă. Pentru aceste lucrări au fost alocate fonduri în perioada 2001-2004, de către guvernul PSD. După 2004, investiția a fost sistată de puterea PD-L, așa cum s-a întâmplat și cu celelalte investiții aflate în derulare în județ.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?