Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Handbalista Janina Luca a ales CSM Ploieşti


Una dintre cele mai bune produse ale handbalului feminin vrâncean, Janina Luca (componentă a lotului național) si-a schimbat echipa. Janina a ajuns la final de contract cu Dunărea Brăila și a ales să se reîntoarcă la CSM Ploiești, formație pentru care a mai evoluat în trecut. Jucătoarea în vârstă de 25 de ani a semnat un contract valabil pe două sezoane cu gruparea ploieșteană.
Ea evoluează pe postul de inter dreapta, a înscris 85 de goluri pentru fosta sa formație în ultimul sezon și a mai evoluat în afară de CSM Ploiești și Dunărea Brăila, la Oltchim Rm. Vîlcea, respectiv Tomis Constanța. „Mi-a fost bine la acest club, m-am înțeles foarte bine cu cei din conducere, cu fetele nu mai zic, mi s-a părut că a fost mereu că s-a lucrat mereu într-o notă de profesionalism și de încredere. Eu am vrut în acest sezon să plec în străinătate după dezamăgi-rile din ultima vreme, dar proiectul celor de aici m-a determinat să vin la Ploiești pentru următoarele două sezoane”, a spus handbalista vrânceană.

A luat bronzul cu Naționala României

Componentă în anul 2008 a Lotului Național Universitar de handbal a României, Janina Luca a obținut cu echipa medalia de bronz la Campionatul Mon-dial, competiție care s-a desfășurat în Italia. În finala mică, „tricolorele” au învins Serbia cu 46-32 (25-15). În afara acestei victorii, fetele pregătite de Ioan Băban, au depășit Polonia (32-27), Serbia (33-29) și Azerbaidjan (36-26), cedând (30-32) în semifinale în fața Ungariei.

Georgescu: „Mă mândresc cu fetele mele”

Vrânceanca Janina Luca face parte dintr-o gene-rație de excepție a handbalului vrâncean, marea majoritate a sportivelor fiind descoperite de profesorul Radu Georgescu. „Mă mândresc cu fetele mele. Rodul antrenamentelor și seriozității s-a văzut în momentul în care au fost convocate în Lotul Național. Este o mândrie să fii în lot și să-ți cânte imnul național”, ne-a declarat antrenorul emerit Radu Georgescu, cel care  de-a lungul anilor le-a mai lansat în handbalul mare pe Simona Gogârlă, Janina Luca, Paula Teodorescu, Mirabela Toma și Alina Bratu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?