Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Gimnastica românească a avut un 2011 plin de realizări


Întotdeauna, sfârșitul anului și începutul celui următor este marcat de publicarea a numeroase ierahii pe diverse teme și coordonate, firește, fiecare cu încărcătura sa de subiectivitate, dar care, reflectă suficient de fidel imaginea de ansamblu. Astfel de ierarhii a întocmit și prestigiosul site The Couch Gymnast, ierahii pe diverse fațete ale gimnasticii feminine, de la „personalitatea anului” la cea mai „elegantă” gimnastă, clasamente alcatuite pe baza votului internauților din întreaga lume și în care ultima „imagine”, Campionatele Mondiale de la Tokyo, a cântărit greu în exprimarea opiniilor.
În diversele clasamente realizate de The Couch Gymnast consemnăm faptul că gimnastele noastre se află pe primele locuri la diverse categorii, în prim plan cu Cătălina Ponor, Ana Porgras și Larisa Iordache. Cei mai mulți dintre internauți, atunci când au votat-o pe Cătălina Ponor, și-au argumentat poziția folosind ca-racterizări de genul „curaj”, „putere”, „generozitatate” referindu-se la tripla campioana olimpică și la revenirea sa în arena competiționala dupa o întrerupere de aproape patru ani.
Revenire la un nivel competițional de top care, desigur, a necesitat putere, curaj și tărie de caracter, mai ales că ea s-a produs la foarte scurt timp după ce a reintrat în sală. „A fost un an greu, ca orice an preolimpic, cu încărcătură imensă în ceea ce privește calificarea la Jocurile Olimpice. A fost greu și pentru că am avut de organizat Campionate Europene de gimnastică aerobică în România, dar una peste alta cred că s-a încheiat cu suficiente părți pozitive ca să putem avea în continuare speranțe pentru întrecerile olimpice”, afirmă Adrian  Stoica, președintele Federației Române de Gimnastică.

Maria Răuță, speranța de viitor
 
Antrenorii și colaboratorii au ales-o pe sportiva Maria Răuță drept cea mai bună gimnastă a Clubului Sportiv Åžcolar de Gimnastică Focșani. Sportiva pregătită de profesoarele Carmen Smeu și Adriana Lescovar a obținut cele mai bune rezultate în 2011. A cucerit medalia de aur la bîrnă în cadrul Campionatului Național individual și două medalii de argint la paralele Campionatul Național indivi-dual respectiv Campionatul Național de maestre.
Componentă a Lotului Național de junioare al României, Maria Răuță s-a remarcat și la mai multe turnee internaționale, unde s-a clasat pe podium. „2011 a fost un an foarte bun din punct de vedere al performanțelor pentru Clubul Sportiv Åžcolar de Gimnastică Focșani. Toate sportivele au muncit mult la antrenamente și rezultatele s-au văzut în competițiile naționale și internaționale la care am participat. Sunt copile de viitor și de perspectivă”,  ne-a declarat Adriana       Lescovar, directorul CSÅž de Gimnastică din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?