Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO ȘI GALERIE FOTO: Bătrână omorâtă şi încuiată în magazia cu lemne


 

Groaza a pus stăpânire pe oamenii din Cândești, sâmbătă seara, după ce o batrână de 82 de ani a fost găsită moartă în magazia de lemne, situată lângă casă. Femeia a fost găsită plină de sânge, întinsă pe podeaua încăperii. Cadavrul Ioanei R. a fost găsit de fiică și ginere, care au mers la ea cu un tort, pentru a-i serba ziua numelui. Deși criminalul, în vârstă de 16 ani, nu a lăsat urme, aseară el a fost prins de anchetatori. Este vorba de Andrei B., din Dumbrăveni, rudă cu vitima. Adolescentul a fost reținut pentru 24 de ore.

O octogenară, din localitatea Cândești, a fost găsită moartă sâmbătă, exact în ziua în care rudele se pregăteau să-i sărbătorească ziua numelui. Fiica și ginerele au mers la locuința bătrânei cu un tort, pentru a-i face acesteia o surpriză. Pentru că nu au găsit-o în casă, cei doi au început să o caute prin vecini și apoi prin anexele de lângă gospodărie. În cele din urmă, fiica Ioanei R. s-a gândit să intre și în magazia cu lemne. În interior, femeia a rămas fără grai când și-a văzut mama întinsă pe  dușumeaua încăperii, plină de sânge. Ea și-a dat repede seama că mama sa a murit în condiții suspecte și a sesizat poliția. Ginerele femeii ne-a declarat că ușa de la intrarea în magazia de lemne avea zăvorul tras pe dinafară. „Am venit să-i aducem un tort, pentru că era ziua ei. Am căutat-o pe la vecini și nu am găsit-o. Când a mers soția în magazia de lemne, a găsit-o plină de sânge, cu fața în jos. Fața era tumefiată. Magazia era încuiată pe dinafară, cu un zăvor. Ea locuia singură, dar veneam la ea cam odată la două zile. Nu pot să-mi imaginez ce s-a întâmplat și nu am nicio bănuială cu privire la ce s-ar fi putut întâmpla”, a spus ginerele femeii.

Anchetatorii spun că este vorba de o crimă

Anchetatorii spun că femeia prezenta leziuni și urme de sânge la nivelul  capului. „Echipa operativă complexă, condusă de către un procuror criminalist, s-a deplasat la fața locului pentru cercetări. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că femeia prezintă multiple le-ziuni la nivelul capului.  Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Vrancea în vederea efectuării necropsiei”, spun polițiștii într-un comunicat de presă.
Criminaliștii au stat la locul crimei până în jurul orei 22.00, timp în care au căutat probe, care să-i conducă la autorul faptei, și au făcut fotografii. Anchetatorii așteaptă și concluziile medico-legale. „Sunt urme de violență în zona capului și pete de sânge pe corp, motiv pentru care există suspiciunea că este vorba de un omor. Cadavrul a fost ridicat și dus la Serviciul de Medicină Legală și așteptăm să ne spună medicul legist care au fost cauzele morții”, a afirmat procurorul Nicolae Ghihaniș.

Motivul posibilei crimei rămâne un mister

Motivul crimei a fost, din câte se pare, răzbunarea. Între bătrână și Andrei B. exista un conflict mai vechi, bătrâna acuzându-l pe tânăr de câteva ori că îi fură bunuri și bani. În urmă cu o săptămână cei doi s-au certat, iar băia-tul, aprig din fire, i-a pus gând rău celei ce ar fi putut să-i fie bunică. Potrivit polițiștilor, în ziua de Sfântul Ioan, adolescentul a bătut-o pe bătrână cu pumnii și picioarele, până ce aceasta a murit. Apoi, i-a luat 100 de lei și dus a fost.
Vecinii femeii nu au auzit nici un zgomot. „Am auzit că a murit tanti Ioana și nu mi-a venit să cred că s-a întâmplat așa ceva.  Noi nu am auzit absolut nimic. Nu am auzit să se fi certat cu cineva sau să aibă probleme. De miercuri nu am mai văzut-o. Miercuri seara am trecut și am văzut-o la poartă, de atunci nu am mai văzut-o”, a spus Viorel Barbu.
Un alt localnic ne-a spus că în urmă cu aproximativ un an, casa femeii a fost spartă de persoane rămase necunoscute. „I-a mai spart casa acum un an și i-a luat mai multe lucruri. Nu l-a prins nici atunci. Este normal să ne temem, când știm că un criminal este liber. Să sperăm că-l va prinde”, a spus acesta, înainte ca anchetatorii să-l găsească pe criminal. 
În cursul zilei de ieri, anchetatorii au mers din nou la locul faptei. Polițiștii și procurorii au luat la puricat fiecare colțișor al casei victimei, dar și curtea, în speranța că vor găsi probe care să-i ducă la autor. 

Crime la sfârșit și început de an

Anchetatorii vrânceni au încheiat anul trecut cu o crimă și au început anul 2012 cu o altă posibilă crimă. Reamintim că la finele lunii decembrie, respectiv după Crăciun, un bărbat din comuna Cârligele și-a omorât mama, în vârstă de 71 de ani, cu pumnii și picioarele. Fiul a desfigurat-o pe cea care i-a dat viață și nu s-a lăsat până când nu a văzut că femeia nu mai mișcă.
Când și-a dat seama ce a făcut, a început să strige după ajutor. Pentru mama sa a fost însă, prea târziu.
Anchetatorii au stabilit că fapta a fost comisă pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Fiul este cercetat acum pentru omor, în stare de arest preventiv.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?