Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Imoralitatea mamei l-a făcut să comită o crimă


Florentin Bălășoiu, acuzat că a ucis în bătaie un bătrân de 90 de ani, își așteaptă pedeapsa. Åži-a recunoscut fapta în fața instanței de judecată, dar a spus că a acționat deoarece victima îi agresa fizic și sexual mama naturală. Tânărul a avut o copilărie tristă. Nu a beneficiat de sprijinul părinților și a purtat mereu grija zilei de mâine.  A fost dat în plasament, mama de împrumut fiind cea care a avut grija de el, chiar și după ce a împlinit 18 ani.

Crima, care a avut loc într-o locuință din cartierul Bahne, Focșani, în luna august, i-a oripilat pe cei care locuiesc în zonă. Un bătrân de 90 de ani a fost ucis în bătaie de un tânăr de 20 de ani, care venise în vi-zită împreună cu mama sa.
Într-o noapte din august, Florentin Bălășoiu fugea năuc pe străzi, fiind oprit de polițiști. Oamenii legii au simțit că ceva este în neregulă cu tânărul și i-au pus mai multe întrebări. Așa au aflat de crima pe care acesta o comisese. Florentin și-a recunoscut fapta de la bun început. A adăugat că nu s-a putut abține când bătrânul a încercat să abuzeze sexual de mama sa, care ar fi fost în stare de ebrietate.
În instanță, fiica bătrânului ucis a dat de înțeles ar fi vrut să obțină despăgubiri de la inculpat. Până la urmă și-a dat seama că nu are ce lua de la el. „Bătrânul mai avea de trăit. Era în putere. Nu ai ce lua de la el (inculpat-n.r.). Să fie tras la răspundere penală”, a spus fiica victimei. De asemenea, procurorul a solicitat condamnarea. „Nici psihologii nu știu, probabil, ce se declanșează în mintea unui fiu care vede că mama sa este agresată fizic și sexual. Imora-litatea mamei l-a adus în si-tuația asta. Fostul asistent maternal, care l-a avut în grijă mai mulți ani, poate povesti comportamentul de zi cu zi al acestui tânăr”, a pledat avoca-tul în favoarea lui Florentin Bălășoiu.  
 
Crescut de asistentul maternal

Constantina Mihălceanu este cea care l-a crescut pe Florentin Bălășoiu. L-a luat în plasament pe el și pe fratele său, când erau mai mici. Chiar și după ce Florin a împlinit 18 ani, s-a interesat de soarta sa, l-a ajutat cu bani, ba chiar l-a luat cu ea în concediu. „A plecat de sub ochii mei pentru a se înscrie la Bac. A greșit data și s-a dus la mama sa, care locuia la un bătrân, la Voetin. Au fost alungați de rudele acestuia, că stătea pe capul lor, și au venit în Focșani. La bătrânul de aici au băut, au mâncat și peste noapte, moșul a vrut să abuzeze de mama sa. Atunci, copilul a sărit pe el. Nici bătrânul nu s-a gândit nicio clipă că de față este și fiul și că nu este comportamentul unui om matur. Așa trebuia să moară, mai ales la vârsta lui?”, povestește Constantina Mihălceanu. „Înainte să se întâmple toate astea, l-am auzit că și-ar fi dorit să aibă o mașină și să știe să conducă. Am decis ca după ce mă întorc de la băi, să-l ajut eu cu plata la școala de șoferi. Banii s-au dus acum pe avocați”, a adăugat ea.
Femeia susține că vinovată de producerea crimei se face mama naturală lui Florin, despre care spune că este imorală. Ea, mamă de împrumut, ar fi vrut să-l vadă realizat, cu studiile finalizate, dar nu a fost să fie… A lăsat la aprecierea judecătorilor cuantumul pedepsei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?