Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

O nouă anchetă în cazul morţii a 12 militari


Judecătorii Tribunalului Militar București au cerut noi investigații în dosarul Tuzla, după ce rudele unora dintre cei 12 mi-litari decedați în urma prăbușirii avionului AN-2, în luna iulie 2010, au contestat rezultatele anchetei. Printre cei 12 militari decedați atunci s-a numărat și locotenent comandorul Cătălin Vincențiu Antoche, din Focșani. 
Reamintim că pe data de 5 iulie, 2010, un avion AN-2, aparținând Åžcolii de Aplicație pentru Forțele Aeriene din Boboc, care executa o misiune de zbor pentru antrenamente de parașutare, s-a pe aerodromul Tuzla. În catastrofa aviatică și-au pierdut viața patru militari din cadrul Forțelor Aeriene și opt din cadrul Forțelor Navale, cu vârste cuprinse între 22 și 49 de ani. Printre ei s-a numărat și militarul focșănean Cătălin Vincențiu Antoche, care avea doar 34 de ani.
Anchetatorii au stabilit că prăbușirea avionului militar s-a produs din cauza unor defecțiuni tehnice, cedări de material, defecțiuni care nu puteau fi prevăzute. Imediat după producerea accidentului de la Tuzla, în iulie 2010, avioanele AN 2 au fost oprite de la zbor, iar în prezent s-a decis ca acestea să nu mai fie folosite de Armata Română.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?