Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Dosarele judecătoarei Topor, repartizate altor complete


Completul judecătoarei Anișoara Topor, arestată preventiv în luna decembrie pentru luare de mită, a fost desființat. Dosarele pe care judecătoarea trebuia să le soluționeze au fost repartizate ciclic altor complete de judecată. Astfel, toți judecătorii din civil au fost încărcați cu dosarele pe care ar fi trebuit să le soluționeze Anișoara Topor. „În urma hotărârii Colegiului de Conducere, s-a stabilit desființarea completului prin repartizarea ciclică a dosarelor de pe rolul completului către celelalte complete civile din instanță, cu respectarea principiului specilalizării, în sensul că dosarele de fond funciar au fost repartizate ciclic între cele trei complete de fond funciar existente”, a declarat judecătoarea Andreea Pascaru, care este și purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Focșani. Decizia a fost luată pentru ca dosarele să-și urmeze ciclul normal de judecată.
Reprezentanții Judecătoriei Focșani susțin că până la această dată, judecătoarea Anișoara Topor nu a fost încă suspendată din funcție, dat fiind că nu a fost trimisă nicio adresă în acest sens de Consiliul Superior al Magistraturii.
Zilele trecute, Curtea de Apel București, ulterior și Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca judecătoarea să mai rămână o lună în arest preventiv.
Judecătoarea Anișoara Topor a fost denunțată de un om de afaceri, care ar fi plătit-o pentru a-l ajuta să obțină soluții favorabile într-un dosar în care revendica un teren. Până la urmă, afaceristul nu a fost mulțumit de mersul dosarului său, așa că a decis să o denunțe pe Anișoara Topor.
În data de 8 decembrie 2011, procurorii anticorupție au descins în locuința magistratului și au făcut percheziție. Nu a scăpat de la control nici biroul soțului judecătoarei, care este avocat. Cu o zi înainte, Consiliul Superior al Magistraurii a încuviințat nu numai percheziția, dar și reținerea și arestarea preventivă a magistratei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?