Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Se caută spaţiu pentru dispeceratul unic ISU – Ambulanţă – Poliţie – Jandarmerie


Autoritățile locale trebuie să găsească, în cel mai scurt timp, un spațiu adecvat amenajării unui dispecerat pentru toate instituțiile din județ cu atribuții pe linie de situații de urgență. Autoritățile doresc înființarea unui dispecerat unic ISU – Ambulanță – Poliție – Jandarmerie, astfel încât să se poată interveni mult mai repede când sunt solicitări din partea cetățenilor.
Până la începutul săptămânii viitoare, cei responsabili trebuie să identifice un spațiu în care să funcționeze dispeceratul. De asemenea, trebuie să estimeze și suma de care este nevoie pentru amenajarea acestuia. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, inspectorul Bogdan Toader, ne-a precizat că există deja un colectiv tehnic de lucru. „Există un colectiv tehnic de lucru de la IPJ, IJJ și ISU, cu colaborarea STS și DSP, care analizează posibilitatea identificării unui spațiu, care să corespundă unor cerințe speciale, în care să funcționeze Centrul Integrat de Coordonare a Intervențiilor”, a precizat inspectorul Toader.
Vrancea are deja un dispecerat integrat ISU-SAJ-SMURD. Acesta a fost inaugurat în luna septembrie a anului trecut de subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat. Vrancea a fost al cincilea județ din țară în care a fost implementat proiectul pilot de înființare a unui asemenea dispecerat și primul din zona Moldova.
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, era convins, în septembrie, că proiectul va da roade și că angajații celor două instituții, respectiv Serviciul de Ambulanță și ISU, vor avea o colaborare mult mai bună și vor lua decizii mai repede. Timpul de reacție este de 8 minute în mediul urban și 12 minute în mediul rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?