Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Ghidul Lonely Planet recomandă zece oraşe care trebuie vizitate în 2012


Mari manifestări, boom economic, dezvoltarea turismului… Ca în fiecare domeniu, anumiți factori explică de ce unele orașe sunt mai atractive decât altele într-un moment al istoriei lor. Ghidul de călătorie Lonely Planet a publicat o listă care cuprinde cele mai atractive orașe din acest an. Acestea sunt:

Londra – Motivul nu este greu de ghicit: capitala britanică va fi gazda Jocurilor Olimpice din acest an, iar pregătirile în vederea acestui eveniment, tot mai intense, fac ca orașul, cu transformările sale, să fie tot mai atractiv.

Muscat (sultanatul Oman) – Autoritățile din oraș încearcă să stimuleze turismul, realizând numeroase instituții culturale (muzee) și construind hoteluri luxoase, care-i mulțumesc pe cei mai pretențioși.

Bangalore – Marele oraș indian este un exemplu în privința artei de a trăi: spiritualitatea, gastronomia și cultura fac casă bună. Locuitorii spun că aici se bea cea mai bună bere din lume.

Cadiz – Liniștitul oraș spaniol s-a schimbat mult. El găzduiește unul din cele mai îndrăznețe carnavaluri și a fost desemnat capitală a culturii ibero-americane în 2012.

Stockholm – Capitala Suediei se bucură de mediatizarea din ‘Millenium’, trilogia lui Stieg Larsson, iar fanii cărții merg pe urmele personajelor preferate.

Guimaraes – Orașul medieval din nordul Portugaliei a fost ales capitală culturală europeană în 2012. Este ideal pentru a descoperi altceva decât Lisabona, Porto și alte orașe mai celebre.

Santiago – Capitala statului Chile este în plină dezvoltare. Aici s-a construit cea mai înaltă clădire din America de Sud și se găsesc multe muzee. Åži viața nocturnă este trepidantă.

Hong Kong – Orașul din China continuă să se numere printre cele mai atractive din lume, în primul rând pentru cumpărături. În oraș se găsesc peste 11.000 de restaurante.

Orlando (SUA) – Orașul din Florida va găzdui pe 25-26 februarie a 61-a ediție a NBA All-Star Weekend, eveniment major în Statele Unite. Nu este de neglijat nici Disneyland-ul.

Darwin – Orașul australian este cunoscut pentru viața de noapte, frumusețea naturii, dată de plaje și ocean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?