Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Bani europeni pentru construcţia de silozuri


Trei proiecte depuse de agricultorii vrânceni au fost aprobate și vor primi finanțare europeană prin măsura 123 „Creșterea valorii adăugate a produselor agricole și forestiere”. Proiectele au fost depuse la sesiunea din luna martie.
Primul proiect este cel depus de întreprindere indivi-duală Nelu Stănescu pentru înființarea unei unități pentru preluarea, depozitarea și procesarea produselor agricole în Mărășești. Investiția are o valoare de 229.751 euro, din care valoarea pu-blică de 114 mii euro. Al doilea proiect aprobat prin măsura 123 este cel depus de Agricola Prod pentru achiziția de silozuri și utilaje pentru procesarea și depozitarea orzului și porumbului boabe. Proiectul are o valoare eligibilă de 661 mii euro, din care valoarea sprijinului public este de 330 mii euro.
Al treilea proiect aprobat este pentru construirea de silozuri pentru depozitarea de cereale și achiziția de utilaje, echipamente și instalații tehnologice în satul Măicănești. Proiectul este depus de intreprinderea individuală Gabriel Maakaron și are o valoare de 320 mii euro, din care 160 mii euro este spriji-nul public. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?