Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Dictatură PDL-UDMR în România


În anul 2011, „regimul politic PDL-UNPR-UDMR” a făcut presiuni inimaginabile asupra românilor și a încălcat regulile democratice și constituționale. Este mesajul deputatului PSD de Vrancea, Ciprian Nica. Acesta a remis presei un comunicat în care a arătat că sfârșitul de an nu reprezintă doar un bun prilej pentru a ne face urări, ci și o modalitate de a readuce în atenția opiniei publice principalele evenimente care au avut loc în Parlamentul României.
El a reamintit că pe data de 23 decembrie 2010, Adrian Sobaru a făcut un gest dramatic pentru a atrage atenția în legătură cu situația în care se află copiii bolnavi de autism. „Ați luat pâinea copiilor!”, a fost mesajul transmis de tatăl unui copil bolnav de autism, premierului Emil Boc. Un mesaj care arată neputința unui tată, pe de o parte, și cruzimea unui regim care a tăiat inclusiv indemnizațiile însoțitorilor copiilor cu handicap. „Din păcate, gestul dramatic al domnului Sobaru a rămas fără nici un fel de efect în plan financiar, singurul demers al autorităților pe acest subiect fiind întocmirea unui dosar penal pe numele celui care a protestat”, susține deputatul vrâncean.
Ciprian Nica a arătat că pe parcursul anului 2011, Guvernul Boc și-a asumat răspunderea pe o serie de legi, asumare care s-a dovedit a fi o greșeală. Este vorba despre Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, de Legea privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, de noul Cod al muncii, de Legea de uniformizare a salariilor din învățământ, în anul 2011, de Codul de dialog social, de Legea comasării alegerilor. „Toate aceste legi au fost adoptate prin asumarea răspunderii. Aceste legi vor deschide calea dictaturii PDL-UDMR din România!”, a afirmat deputatul social democrat.
Ciprian Nica a ținut să arate că anul care tocmai se încheie a fost și mai tragic pentru români. El a arătat că în România anului 2011 oamenii au murit în fața lacătelor puse pe ușile spitalelor închise ca urmare a „reformei” din sănătate, au plătit facturi mai mari la alimentele de bază și, din cauza deciziilor Guvernului PDL-UDMR de a se împrumuta mereu, au devenit și mai datori, ca națiune. „Fără teama de a greși afirm cu tărie că în 2011 regimul politic PDL-UNPR-UDMR ne-a distrus pe fiecare în parte! Ușor, dar sigur!”, a mai afirmat deputatul vrâncean.
Nica a susținut că profesorii au fost terfeliți, medicii au fost alungați în străinătate, pensionarii n-au mai fost scoși din „nesimțiți”, polițiștilor li s-a arătat „bulanul de milițian”, funcționarilor din Ministerul Finanțelor li s-a spus că nu au dreptul să protesteze, iar studenților nu li s-a permis accesul la o întâlnire cu ministrul educației. „Într-un cuvânt, toți românii au fost făcuți de râs de Traian Băsescu și liderii PDL care au ajuns la putere mințind toate aceste categorii sociale cu sloganuri fără acoperire și lozinci demagogice”, a precizat social democratul vrâncean.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?