Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Echilibru în alimentaţie de sărbători


Fast Food, mâncare cu multă grăsima și glucide, reprezintă în preajma sărbătorilor de Crăciun o adevărată povară pentru stomac și ficat. Dulciurile care ne trag cu ochiul, prăjiturelele, turta dulce și ciocolata au „grijă” de forma șoldurilor și nu numai.
În dimineață de Crăciun, după ce despachetăm darurile, putem lua un mic dejun sănătos, care să conțină cu precădere legume, fructe și brânză de vaci. Seara, când pregătim cina festivă de Crăciun pentru întreaga familie și pentru cei dragi, ar fi indicat să gustăm câte puțin din delicioasele preparate tradiționale pentru a ne satisface pofta sau pe cele cu mai multă grăsime să le înlocuim cu carnea de curcan. De asemenea, pe lângă murături, salata nu trebuie să lipsească de pe masă.
Dulciurile care ne trag cu ochiul sunt absolut irezistibile, totuși de dragul siluetei și al sănătății noastre, nu trebuie să exagerăm. Mai bine le împărțim cu cei mici, care acum sunt atrași de acestea mai mult ca niciodată. Poate și pentru faptul că peste an nu prea au voie să consume dulciuri, iar acum, că vine Moș Crăciun, se va face o excepție și pentru ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?