Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

VIDEO: Bani falşi, plasaţi în Vrancea


 

Mai multe bancnote false au fost plasate în Vrancea, susțin reprezentanții Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală. Este vorba de sume mici. „Bancnote au fost plasate și în Vrancea, dar este vorba de sume mici. Nu-mi amintesc să se fi efectuat percheziții și în Vrancea”, ne-au precizat reprezentanții biroului de presă al DIICOT – Structura Centrală.
Procurorii DIICOT – Structura Centrală au efectuat16 percheziții domiciliare, ieri, pe raza municipiului București și în județele Ilfov și Giurgiu. Perchezițiile au avut drept scop destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit din 16 persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 41 de ani, specializat în falsificarea și punerea în circulație de monedă națională  falsificată.
Anchetatorii spun că în cursul anului 2011, membrii grupării coordonate de Nicușor Bibire și Sebastian Barbu au obținut beneficii financiare substanțiale din punerea în circulație pe teritoriul țării a sumei de aproximativ 200.000 de lei, în bancnote contrafăcute. Membrii grupării au plasat bancnotele contrafăcute pe raza municipiului București și a mai multor județe, printre care și Vrancea. Falsificatorii scăpau de banii falși inclusiv prin intermediul poștașilor, care îi plasau pensionarilor. Potrivit reprezentanților biroului de presă al DIICOT, poștașii vrânceni nu au fost implicați în această „afacere”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?