Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Patru eleve de la Şcoala „Duiliu Zamfirescu“ lansează un volum colectiv


Mai multe eleve de la Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani vor  lansa vineri, 16 decembrie, volumul de carte colectiv „Din cele patru zări”. Această lucrare de debut este semnată de elevele Raluca Marina Baciu, Adelina Cristiana Bălan, Raluca Dumitrache și Alexandra Herghelegiu.
Elevele talentate au fost sprijinite pentru publicarea acestei cărți, de scriitorul Gheorghe Andrei Neagu și de Editura „Premier” din Ploiești. Micile scriitoare frecventează Cenaclul literar „Dui-liu Zamfirescu” din Focșani, iar colegii mai mari le-au încurajat și promovat. Adelina Cristiana Bălan și Alexandra Herghelegiu, care au rezultate deosebite la învățătură, au publicat mai multe articole în revista școlii „Muguri și Flori”, coordonată de bibliotecara Gabriela Harea.
În altă ordine de idei, cadrele didactice de la Åžcoala „Duiliu Zamfirescu”, alături de părinți și elevi, readuc în școală, în luna decembrie,  atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă, prin organizarea a numeroase activități tematice. Toate sălile de clasă a fost împodobite și așteaptă aprecierea juriului, care urmează să desemneze cea mai frumoasă sală de curs. 
Corul școlii, îndrumat de profesoara Mitrița Dumitrache, care este și directorul Åžcolii „Duiliu Zamfirescu”, va vesti sărbătoarea Nașterii Domnului prin cânt și voie bună, iar profesoarele de limbi străine, împreună cu profesorul Stephen Hallstrom, voluntar al Corpului Păcii, coordonează elevii în însușirea cântecelor, poeziilor și scenetelor în limbile engleză, franceză și germană.
Moș Crăciun a venit deja cu daruri pentru copiii pasionați de matema-tică. Astfel, la Concursul Național de Matematică „Lumina-Math”, ce s-a desfășurat la Åžcoala cu clasele I-VIII „Åžtefan cel Mare” din Focșani, elevii școlii „Duiliu Zamfirescu” au obținut 14 premii și 16 mențiuni la clasele V- VIII, iar la clasa a IV-a alte 13 premii și 14 mențiuni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?