Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: A murit generalul maior (r) Nicolae Zamfir, veteran de război


Generalul maior (r) Nicolae Zamfir a murit sâmbăta trecută, la vârsta de 90 de ani. Decesul acestuia  i-a luat prin surprindere pe cunoscuți. În cursul zilei, el a mers la cumpărături și se simțea foarte bine. Seara, a pus capul pe pernă pentru totdeauna. Înmormântarea va avea loc astăzi, în Cimitirul Nordic din Focșani, cu onoruri militare. Este așteptat să participe și generalul Marin Dragnea, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război.
Generalul maior (r) Zamfir a fost un om activ, care și-a dedicat întreaga viață carierei militare. Era președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Vrancea, dar și unul dintre fondatorii acesteia. „A fost un om deosebit, care s-a ridicat numai prin muncă. Era foarte atent cu veteranii de război și nu exista să fie ziua de naștere a vreunuia dintre ei și el să nu meargă. Le dădea câte ceva și îi felicita. Era de-dicat trup și suflet activității sale”, a spus plutonier (r) Mihăiță Åžtefan. 
Generalul maior (r) Zamfir s-a născut pe 24 noiembrie 1921, în localitatea vrânceană Pădureni. A fost trimis pe Frontul de Răsărit, în zona Cotul Donului, în 1942 fiind luat prizonier. A stat în lagăr până în noiembrie 1943. Pentru faptele de vitejie și spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă pe front a fost decorat cu diferite ordine și medalii. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?