Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Drepturi de proprietate, validate la Prefectură


Membrii Comisiei Județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor s-au întrunit, ieri, în ședință. În cadrul acesteia au fost validate propunerile privind dreptul de proprietate, de la Comisiile Locale Boghești (1), Bordești (1), Chiojdeni (1), Cîmpineanca (2), Cîrligele (1), Dumbrăveni (1), Dumitrești (2), Garoafa (2), Movilița (2), Paltin (1), Păunești (3), Popești (1), Răcoasa (1), Ruginești (1), Spulber (1), Suraia (2), Å¢ifești (1), Mărășești (4), Vidra (1), Măicănești (1) și Vînători (1). Dintre acestea, 21 de propuneri au fost formulate în urma unor sentințe judecătorești defi-nitive și irevocabile.
De asemenea, au mai fost discutate contestații depuse de cetățeni împotriva măsurilor stabilite de către Comisiile Locale Broșteni (1), Mera (2), Movilița (46), Păunești (27) și Valea Sării (1).
Tot ieri s-a decis întrunirea Comisiei Județene cu membrii Comisiei Locale de stabilire a dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din Mera, într-o ședință de lucru care va avea loc pe 19 decembrie 2011. „La ședință vor fi discutate aspecte tehnice privind punerea în aplicare a unor sentințe civile privind reconstituirea drepturilor de proprietate pe care le au mai mulți localnici ai comunei Mera”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.
A mai fost pusă în discuție problema punerii în aplicare a unor sentințe civile privind reconstituirea dreptului de proprietate privată pe amplasamente administrate de Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificații Odobești, amplasamente ce intră sub incidența Legii nr. 45/2009 cu modificările și completările ulterioare.
Legea face referire la organizarea și funcționarea Academiei de Åžtiințe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisești” și a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii și industriei alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?