Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cartierul Mihai Sturza, alimentat cu gaze naturale


Sistemul de alimentare cu gaze a orașului Odobești a devenit funcțional în cartierul Mihai Sturza. Proiectul de alimentare cu gaze naturale a orașului are o valoare de 3,6 milioane de euro și face parte din Programul „Termic și confort, 2009-2013”, derulat prin Ministerul Administrației și Internelor. Primarul Daniel Nicolaș susține că acest proiect ar fi fost finalizat dacă Guvernul Boc nu ar fi blocat finanțarea. Potrivit edilului, pe parcursul a trei ani, Guvernul Boc a alocat acestei investiții doar 3 miliarde lei vechi în condițiile în care ar fi trebuit să primească 86 miliarde lei vechi.

Sistemul de alimentare cu gaze a orașului Odobești a devenit funcțional în cartierul Mihai Sturza. Primarul Daniel Nicolaș a declarat că în acest moment au fost finalizate lucrările la rețeaua de transport și distribuție a gazelor naturale. „De asemenea, rețeaua de gaze a fost adusă și în cartierul Unirea, până la bi-serica Adormirea Maicii Domnului. Va fi montată o Stație de Reglare Medie Presiune (SRMP) în zona Ceramica pentru a asigura funcționarea întregului cartier Unirea. În 2012 va fi montată o stație SRMP în zona centrală a orașului unde a fost executată deja distribuția pe străzile Åžtefan Cel Mare și Pictor Grigo-rescu”, a afirmat Daniel Nicolaș.
Primarul din Odobești susține că acest proiect ar fi fost finalizat dacă Guvernul Boc nu ar fi blocat finanțare. El a susținut că pe parcursul a trei ani, Guvernul Boc a alocat acestei investiții doar 3 miliarde lei vechi în condițiile în care ar fi trebuit să primească 86 miliarde lei vechi. „Din păcate, Guvernul Boc nu a înțeles că racordarea orașului la gaze este o necesitate pentru populație și pentru dezvoltarea localității, nu un moft electoral al administrației locale și în ultimii trei ani ne-au acordat în batjocură doar 300 mii lei. În mod normal, în cadrul programului Termic și Confort 2007-2013, orașului Odobești ar fi trebuit să primească 86 miliarde lei vechi, pentru realizarea aducțiunii de gaze și a centralelor de tip cvartal pentru încălzirea blocurilor”, a mai spus primarul Daniel Nicolaș.

Investitorii așteaptă conectarea la gaze

Proiectul de alimentare cu gaze face parte din Programul „Termic și confort, 2009-2013”, derulat prin Ministerul Administrației și Internelor. Rețeaua de aducțiune gaze naturale vine pe DN 2D (șoseaua Vrancei) și intră în localitate prin partea de nord a orașului, mai precis pe strada Trei Eroi. Realizarea alimentării cu gaze în Odobești nu doar că va îmbunătăți viața locuitorilor, dar va atrage și investițiile în oraș, un exemplu fiind fabrica anunțată de Vincon Vrancea și care avea nevoie doar de racordarea la rețeaua de gaze naturale.
Rețeaua de aducțiune a gazelor naturale din Odobești va fi realizată pe traseul Unirea-Caragea-Odobești Centru. Rețeaua va fi extinsă spre zona Stadionului, spre satul Supuși și către Satul nou. Vor fi racordate toate locuințele din Odobești, inclusiv instituțiile publice și lăcașurile de cult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?