Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

„Fii precaut. Hoţii nu dorm!“


Sărbătorile de iarnă se apropie, iar mulți dintre vrânceni vor pleca de acasă. Cum hoții nu-și iau concediu și nici nu duc lipsă de imaginație, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei de la Ordine Publică au declanșat o campanie de prevenire a furturilor din locuințe, intitulată „Fii precaut. Hoții nu dorm!”.

Campania de prevenire a furturilor din locuințe se va desfășura la nivelul județului Vrancea, de astăzi. Prin intermediul acesteia, populația va fi informată cu privire la modalitățile de protecție a locuințelor. În derularea acestei campanii, oamenii legii vor colabora cu o firmă de asigurări. „Cu toate că la nivelul IPJ Vrancea a fost înregistrată o scădere la furturile din locuințe în anul 2011, comparativ cu anul 2010, siguranța cetățeanului reprezintă o prioritate din perspectiva necesității asigurării și menținerii unui climat de siguranță civică asupra patrimoniului și a vieții persoanei. Printre infracțiunile de furt, care au un impact deosebit la public, se numără cele comise din locuințe. Pe lângă prejudiciul material produs, acestea aduc atingere și intimității persoanei, prin violarea spațiului în care aceasta trăiește, contribuind astfel la o stare de disconfort sporită. Le recomandăm cetățenilor să furnizeze poliției toate datele pe care le dețin în legătură cu o eventuală spargere. Indiferența nu face decât să îngreuneze prinderea autorilor care, între timp, pot comite și alte infracțiuni”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.
Potrivit studiilor realizate de specialiștii Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului Gene-ral al Poliției Române, în mediul urban, cele mai multe furturi din apartamente de bloc se produc în cursul săptămânii, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 18.00. De asemenea, cele mai multe furturi se produc din apartamenle situate la parter.
Furturile din locuințe tip casă se produc în localități urbane mici, cu precădere pe timpul nopții.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?