Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Un puzzle imposibil, la un pas de rezolvare


Unul dintre sistemele de securitate considerate printre cele mai sigure din lume nu mai este de încredere. Tăietorul de hârtie a devenit unul dintre cele mai cunoscute „sisteme” de securitate împotriva hoților care fură informații, însă un concurs organizat de agenția de apărare americană (DARPA) a dovedit că dispozitivul nu oferă protecția pentru care a devenit faimos.
Cu doar o săptămână înainte de încheierea concursului, ce are ca premiu 50.000 de dolari, doar o piesă din puzzle rămâne un mister. Concursul conține 5 puzzle-uri, în care numărul de piese și metoda de tăiere diferă și sunt din ce în ce mai dificile.
Una dintre echipele participante la concurs, intitulată ‘Toate tăieturile voastre ne aparțin”, susține că a creat o metodă computerizată pentru a asambla piesele. Grupul este asociat clanului 4Chan, un forum pe internet folosit de grupul de hackeri Anonymous. Dacă metoda folosită de grup funcționează, înseamnă că oamenii nu se vor mai putea baza pe tăietoarele de hârtie pentru a distruge documente importante, cum ar fi extrasele de cont de la bancă.
DARPA speră ca, odată cu acest test, să găsească o metodă complet automată, pentru a le permite soldaților americani să reconstituie documente găsite pe teren. „Provocarea DARPA cheamă experți în computere, pasionați de puzzle sau orice alte persoane cărora le place să rezolve pro-bleme complexe, pentru 50.000 de dolari”, este anunțul agenției de apărare americană.
Concursul se încheie pe 4 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?